Bling

När andra springer lopp och är ambitiösa går jag på stan. Hade faktiskt tänkt simma men upptäckte att Valhalla hade stängt idag, därför blev det lite shopping istället. Blev lätt förälskad i två silverringar på Guldfynd. Efter mycket om och men bestämde jag mig för den ena och får då reda på (av expediten) att eftersom den kostade över 300kr får jag ett annat smycke också som är värt max 300kr. Då tog jag ju naturligtvis den andra ringen också. Dubbel lycka.
  Nu borde jag sova en stund för mitt huvud värker och jag har en lång kväll framför mig. Hemmafest hos klasskompis' pojkvän och sedan utgång med rumpskakning. 

  
Den dubbla lyckan

L



  

 

 

 

 

 

 

 

 

 


My God

Tillbaka från ett body-pump-pass. Varför hamnar jag alltid här då? Borde duscha och städa istället (inte samtidigt naturligtvis). Uppehållet på mer än en vecka kändes kan jag lova men skam den som ger sig, resultatet blev att jag fick hålla mig hårt i trappräcket när jag skulle ner för alla trappor efteråt. Benen kändes som gelé och jag vill inte tänka på hur de kommer kännas imorgon...
  Ikväll blir det Idol och mys på Studiegången med M och imorgon får vi se vilken av de tre Halloweenfesterna vi hamnar på. Förmodligen inte den där man skulle vara utklädd eftersom ingen av oss orkat fixa sånt.
  Hur otäckt är det inte att någon hotade med att spränga en spårvagn centralt här igår (vid Linné för er som är orienterade i stan). Dags att börja cykla kanske?



L


En studie som resulterade i en annan studie

Har en studie kvar att läsa men ingen lust alls. Det är värdelöst med massa ledig tid för när man väl måste plugga igen finns det ingen motivation. Har i alla fall gjort utvärderingen av SNR-kosten, räknat om fettprocenten från skinfoldgrejen och skrivit det viktigaste ur en studie om sambandet mellan mejeriprodukter(kalcium) och förändringar i kroppssammansättning. Är det bara jag som uppfattar det så eller kommer de fram till helt andra saker än de egentligen var ute efter i de flesta studier som görs inom forskning? Då vore det ju spännande att välja ett ämnesområde och sedan se vad det är för annat ämnesområde man gör framsteg inom...
  Nu står jag i valet och kvalet här. Ska jag simma eller gå på body-pump. Insåg förut att det är den världelösa ledaren på body-pumpen idag, men samtidigt så längtar jag efter ett pump-pass. Fast det blir nog simning trots allt. Kanske.

L

Den förlorade symbolen av Dan Brown

Nej jag har inte dött och kommit till blogghimlen. Jag har bara fått tag i en spännande bok som kräver all min uppmärksamhet just nu. Den och den mörka mintchokladen i skåpet.

L

självinsikt

Ja nu var då hemma i Vimmerby igen. Trots regnet känns det bara bra. Kramat ihjäl katten och hundarna och beundrat mammas inköp från Skördefesten på Öland. Fick present, exklusiv citronhonung och liten söt trollslända gjord av fårull som ska hänga i fönstret.
  Måste berätta om när jag igår upptäckte vad höjden av självinsikt är.

Jag satt på spårvagnen mot Centralen (fick ta 6:an genom hela stan efter att ha väntat förgäves på 7:an) när en överviktig man i 40-års åldern kliver på och sätter sig bredvid en äldre dam. Efter några minuter sträcker mannen fram handen till damen och säger:
- Hej, jag är ett fyllo.
Damen ser lite besvärad ut men skakar hans hand och säger att hon heter Ingalill. Fyllot fortsätter:
- Det var verkligen snäll av dig Ingalill att jag får sitta bredvid dig.
De för ett litet samtal och plötsligt drar mannen fram en flaska Mintu ur innerfickan och frågar om det är okej att han dricker. Ingalill säger att det nog inte är så bra eftersom det är en allmän plats. Mannen ser bedrövat på henne och utbrister:
- Men jag är ju alkoholist!

Är inte det höjden av självinsikt?

L


Packad och klar

Väskan är nästan packad inför morgondagen. Nu sitter jag och väntar på att M ska bli klar med grupparbetet så vi kan åka och simma.
  Idag blir det fadderfika igen. Nice. Ska bli spännande att höra hur de upplevde att första tentan gick.

L

Med matvågen på Ica

Oj oj oj vad segt det var att komma upp ur sängen imorse. Senaste dagarna har jag vaknat runt 10-10.30 men nu skulle man plötsligt upp vid 07.30 igen. Usch, det är det här gråa vädrets fel att jag är så seg tror jag. Hur som helst blev jag klar till kl09 och gick då med Maria till Ica-Olskroken och stod där och glodde på innehållsförteckningar och vägde frukt, grönsaker och potatis som ett annat freak. Tur vi var där tidigt, bara vi och pensionärerna vid den tiden. Det var alltså en laboration om portionsstorlek vi gjorde för er som inte fattar vitsen med detta.
  Nu har jag skrivit text till redovisningen på onsdag (vår grupp har ett bra upplägg på vårat arbete, vi gör bildspel först och sen skriver vi text utifrån det...hmmm) och sitter nu och klurar över frågor till den grupp vi ska vara aktiv publik till. Det är inte lätt att försöka tänka ut hur de kommer tänka. Längtar till onsdag i varje fall för då ska jag åka hem till Vimmerby ett par dagar. Ska bli skönt.
  Hade tänkt ha vilodag idag efter pump i fredags, simning i lördags och pump igår, men det blir nog en sväng till simhallen trots allt under eftermiddagen.



En sån här gulligt skulle göra laborationerna lite roligare.

L

 


Bröllopsfotografen

Bio ikväll med Arvikagänget. Vi ska se Bröllopsfotografen för att lägga till ännu mer Värmländska influenser. Jag får snart ta och ordna en filmkväll med Astrid Lindgren-filmer för att ge den Småländska andan lite space här(eller inte). Står och lockar håret för att få känna lite flärd så här en lördagkväll i storstaden (som förövrigt inte känns som storstad längre, man vänjer sig för fort). Lyssnar på Jordan Sparks också. Faktiskt helt okej.
  Min rygg värker, antar att det beror på bodypumpen. Eller på att jag vägrade ge upp i bassängen idag. Bröstsim i nästan 1 timme sliter lite på musklerna men jag gav mig tusan på att 2000 meter skulle klaras. Sjögräset var där och simmade idag igen, men den här gången var jag mer förberedd och bytte snabbt bana istället för att få kväljningar.



L

Snö?

Idag börjades det med ett pump-pass så resten av dagen har varit ganska öm om man säger så. Tänkte ta en snabbsväng till biblioteket och hämta min reserverade bok "Aldrig fucka upp" men istället blev det 3 timmar på stan. Mössa, kofta och ett skärp inhandlades men även annat trist som tex glödlampor till taklampan(som lyser upp min hall som en jävla ljusinstallation...det blir nog att skruva ur en lampa eller två).
  Nu ska jag göra lite middag, kycklingsoppa med tortelini i. Det blir perfekt en höstdag som den här med både regn och blåst. Tydligen har det snöat två gånger idag också men det har jag visst missat...


Det är bra med rabatt på Lindex ibland.

L

Sova kan man göra

Tröttaste dagen någonsin idag. Kan bero på att jag missade den sovmorgon jag ställt in mig på att få. Istället för skön sömn till kl 08.30 vaknade jag redan 06.30 av att någons jävla telefon ringer gång på gång på gång på gång. Ibland hör man ju sånt när man drömmer så jag trodde först jag drömde men tyvärr var det ju inte så...inbillade mig även att det var min brandvarnare som var störd i ett förvirrat nyvaket ögonblick. Resultat blev alltså att jag halvsovit mig genom dagen. Tänkte gå och lägga mig när jag kom hem men tog mig i kragen och åt lite SNR-mat och segade iväg till simhallen istället. Där kan man ju inte somna under aktiviteten...tror jag inte i alla fall. Nu känns det bra i hjärtat att jag kom iväg.
   Ikväll är det Grey's(kl21), Livvakterna(kl21), Oskyldigt dömd(kl21) och True blood(kl22). Tur att både Livvakterna och Oskyldigt dömd sänds på webbtv också. Annars hade det varit illa. Jag hatar förövrigt True blood, därför att det är segt och för att jag ändå inte kan sluta följa det. Jag menar någon gång måste det väl hända något spännande?!
   Sänder en tanke till min syster som opererades idag.



L

Aj

Idag missades laborationen - portionsstorlek på grund av äcklig magvärk. Hatar min mage just nu. Trodde det hade lugnat sig men tydligen var det bara lugnet före stormen. Det värsta är att jag inte vet vad det är som är fel. Och nej det är inte stress. Jag vet hur stressmage känns och det här är annorlunda. Borde boka tid och kolla upp det snart, men det enda jag ser framför mig är en jävla endoskopi-undersökning och nej tack till det. Försöker moderera med maten lite istället. Fast svårt nu när vi måste äta SNR-kost i 7 dagar. Men men,...
  Förövrigt tvättar jag just nu. Det var länge sen jag skrev det.

L


dilution techniques

Nu är den nya datorn inlämnad hos Experterna och den gamla har återvänt från Vimmerby. Förhoppningsvis får jag tillbaka den om ca 2 veckor men tydligen kunde det dröja hela 4 veckor(tror jag han sa i alla fall, de spelade så sjukt hög musik i affären så jag är inte säker varken på vad han tyckte jag sa eller vad han svarade). 
  Idag har jag försökt förstå mig på grupparbetet "kroppssammansättning med olika typer av utspädningstekniker (dilution techniques)". Har väl ett hum om vad det är men verkligen inte material till en bra presentation. Är avundssjuk på er som reser bort nu. Verkligen. Hade inte varit fel att ha en semester att se fram emot...just nu är mitt morotsbröd i ugnen det enda jag ser fram emot. Och Vimmerby-trippen om ca 1 ½ vecka.

L

Havana nights

Tiden går verkligen snabbt när man har roligt, ännu snabbare när man har roligt med någon man tycker om. Syster sitter nu på bussen på väg tillbaka till Vimmerby och jag sitter här och skriver ut data till laborationer samt papper till grupparbetet. Plötsligt känns det som om hon inte ens varit här. Det är konstigt. Hur som helst, vi har hunnit med en hel del. Spontan klippning för hennes del hos min frisör, mycket pengar har spenderats på nyttiga saker som skor (syster), vinterjacka (jag) och annat viktigt. Dansfilmer har vi också sett, tre stycken till och med. Började med Step up, gick sedan på bio och såg Fame och sedan blev det Dirty dancing 2 när vi kom hem. Nu om någonsin borde vi ju kunna ta ett danssteg eller två tycker man.
  Nu ska här läsas i Principles of nutritional assessement innan det är dags för ett pump-pass vid kl 16.





L

 


Lyckad kaka?

Var tvungen att läsa föregående inlägg för att se så att allt som skulle göras är gjort(rörigt i huvudet?). Det enda som inte kan strykas från "att göra listan" är näringsvärdesberäkningar på ost-och skinkpaj. Det tänker jag att det finns tid till på måndag. Nu lyckades jag nog med kakan också, den luktar gott i alla fall (igår brände jag all choklad i grytan så den blev svart istället för vit). Får hoppas att syster gillar den också.
  Nu måste jag laga middag här. Tortelini fyllda med kyckling och ost och till det en klick creme fraiche med paprika-chili-smak.



L

Whoho

Idag kommer äntligen syster hit. Därför mycket som måste hinnas med innan "helgen" kan påbörjas. FFQ och 24h recall ska färdigställas och mailas till stackars Malin som B-häxan tvingade till detta uppdrag. Kaka ska bakas. Pump pass ska genomföras(lidas?). Bok ska hämtas på biomedicinska biblioteket. Mat ska handlas. Lägenhet ska städas. Ost- och skinkpaj ska näringsvärdesberäknas. Nu har jag fått med allt tror jag. Frågan är varför jag fortfarande sitter i flecetröja och sockar i soffan istället för att vara på språng...
   Nice surprise. Igårkväll fick jag spontan inbjudan till grannens fest, eftersom klockan var 23.30 låg jag redan i sängen och försökte sova så svaret blev nej. Ångrar det lite idag. Man lever ju bara en gång, när ska jag inse det?
   Tack för mysig biokväll igår tjejer, BECK är aldrig fel.

L

Skönt trött

Långpass i bassängen idag. Härlig med lite sällskap också. Just nu är jag sådär skönt trött i kroppen och huvudet, ska lägga mig i soffan och läsa bok medan tvätten tumlar runt i tvättstugen. Senare ikväll blir det Grey's, jag har laddat med näsdukar.
  Något kittlar i min hals och jag hoppas det är ludd från torktumlarfiltret och inte förkylning/influensa...
L

60%

Ja så mycket fett lyckades min vän mäta med nyp-mätaren på min hala kropp. Insåg snabbt att nej, det måste blivit fel där någonstans eftersom den riktiga apparaten som används av sjukvården (skickar el genom kroppen) visade att det var 30 %. Ett gott skratt fick vi i alla fall när jag hela tiden tolkade hennes "du är så hal" som just "du är så hal" när hon i själva verket pratade dialekt och faktiskt sa "du är så hård". Man kände sig lite som Anna Skipper där man nöp och hade sig.
  Skulle blivit bodybalance igår men var helt trasig i musklerna efter bodypumpenx2 så bara tanken på att stå i hundens position i 5 minuter fick mig att börja skaka. En långpromenad i blåsten blev det istället. Laddade ipoden med nya skivorna (twilight-musiken och Pinks nya album) och bara njöt. Ska upprepa det nu eftersom solen för en gångs skull är framme. Senare idag blir det simning med M, och bastu såklart.



L

Dubbelt upp

Det känns som så i alla fall. Bodypump två dagar i rad. Just nu känns tangentbordet för högt upp, armarna skakar och hållningen tog semester för en stund sedan. Men jag är glad. Det är ju så skööööönt när det väl är gjort.
   Nu är det en lång dusch på schemat och sedan ska jag se Svenska Hollywoodfruar och tycka att Maria Montazami är himla gullig i sin dumhet.

L


den har fastnat lite

Just nu är det Pinks "I don't believe you" som spelas tills öronen ramlar av. Så himla fin.



Ipoden lärde jag mig efter ett tag också så den fick följa med till SATS. Bodypump för hela slanten. Förhoppningsvis blir det ett pass imorgon också om jag inte har alldeles för ont i musklerna.
  Nu ska jag lägga mig i soffan och läsa Jens Lapidus "Snabba cash".

L

ipod

Efter en långpromenad då mp3'n la av var 5'e minut bestämde jag mig. Det var dags för en ny. Orkar inte gå och bli förbannad hela tiden. Sitter nu här med den nya ipod nano med kamera och sånt(tänkte köpa äldre versionen men den fanns tydligen inte alls längre). En orange blev det, lite höstigt sådär. Nu gäller det bara att fatta hur tusan man gör. Återkommer.

L

1500 meter (sen raka vägen till bastun)

Sovmorgonen blev till tidig morgon och 1500 meter i bassängen istället. Imorgon är det bodypump igen. Har missat båda de andra passen i veckan så nu äntligen!
  Nästa helg kommer syster hit och jag hoppas verkligen det blir bättre väder då än vad det är just nu. Det ösregnar och blåser storm. Paraplyet vek sig åt fel håll tre gånger och vattenpölarna druknade jag nästan under den korta vägen från hållplatsen till SATS. Förövrigt inser jag att jag är där lite väl ofta när receptionspersonalen hälsar "Hej Louise! Dags för pump idag igen?". Jag mumlar "nej jag tänkte simma idag faktiskt"...
  Brödbaket igår blev riktigt lyckat! Ska faktiskt ta mig en smörgås och lite te nu tror jag.


Premiäranvändning senare idag

L

 


Baking

Mhmm...jag vet inte riktigt vad som flög i mig men just nu står det två morot&mandel-bröd i ugnen. Enligt mamma är det ett jättegott bröd så jag tänkte att det vore intressant att se om även jag kan få till det (inte säkert trots att det är samma recept, har en förmåga att misslyckas med allt som heter hushållsarbete).
   Imorse vaknade jag halv åtta och insåg att "fan vi börjar kvart över åtta och inte kvart över nio". Skyndade som en idiot och åt frukost samtidigt som jag borstade tänderna...nästan. Väl framme i skolan så är det ingen där utom jag. Ringer runt lite och får veta att det finns ett speciellt schema för idag och att det där står kvart över nio som starttid. Åh vad roligt. Därför hann jag inte träna bodypump idag heller eftersom inget var packat när jag väl kom hem. Blev långpromenad istället. Det är verkligen fint ute nu trots att det är väldigt kallt.
  Idag bodde visst kontrollanterna på spårvagnen mellan korsvägen och chalmers. Blev kontrollerad både när jag åkte imorse och när jag åkte hem sedan. Tyckte synd om en liten tjej (kanske 10 år) som glömt att stämpla sitt kort och fick 1200kr i böter. Kunde de inte varit lite snälla, det är ju faktiskt fredag.


En promenad utan dig är inte en riktig promenad

L

 


Runway

Jag har modevisning för mig själv framför spegeln i min pyttehall. Är nästan säker på vad det blir för outfit imorgon. Svart klänning med dragkedja fram, utsläppt hår och röda läppar. Kan fungera...efter någon mangodrink eller två bryr jag mig inte i alla fall.
   Idag är halva klassen och gör kroppsmätningar på varandra. Andra halvan har tråkigt. I alla fall jag. Det har varit för många lediga dagar för min del nu, jag är så uttråkad. Finns inget mer att göra. Har gjort allt. Nu måste jag flytta. Nej då så illa är det inte. Grejen är den att det är så svårt att slappna av när man är ledig eftersom jag vet att det kommer komma tusen saker att göra snart. Hur som helst så har jag simmat idag i alla fall. Och läst ut min bok så egentligen borde jag åka till biblioteket men det har jag ingen lust med. Det är en så tråkig buss dit. Regnar gör det också...eller nej det hade visst slutat nu ser jag. Kanske promenad då. Ja det får det bli.



L

 


RSS 2.0