Heldag på stan

Ja vi har nog hunnit med de flesta affärer i Göteborg idag, samt ett fik och Pizza Hut (första gången där för mig, var sådär...fattar inte vad som är så speciellt?). För min del blev det en jacka, ett par skor, byxor till träningen, en tröja + lite annat smått och gott. Mamma och pappa hittade grejer de med så nu är vi ganska mycket fattigare, men med snygga kläder...då gör det inte så mycket.
  Nu ska de på hockey i Scandinavium och jag ska gosa ned mig i soffan med min bok tills de kommer tillbaka. Kanske melodifestivalen också...om det är några bra med där.

L


Erfaren labbare

Ibland är man tacksam för att man är en ex-naturare. Laborationen idag tog ca 20 minuter för oss erfarna labbare. Skapligt gott att kunna sluta tidigare alltså. Ute sken solen så vi tog oss en promenad jag, M och D. Vi skiljdes åt utanför H&M...när jag sedan gick mot Spårvagnen så kom jag att tänka på hur tomt det kommer kännas efter livsmedelskunskapen. Det blir en hel sommar utan att er (förhoppningsvis ses vi några gånger men i alla fall). Konstigt. 
  Tog en sväng till Turion och sprang 5km innan jag gick hem för att städa lite, för andra gången den här veckan. Man kan äta från mitt golv nu om man vill. Finns tallrikar som är rena med i och för sig. Det är nog 2 månader sen jag sprang, har bara varit på medel/intesivpass sedan innan jul så jag blev verkligen förvånad över hur bra det gick! Tänkte innan att jag skulle satsa på att orka 3km men 5km var ju inga problem (ja de sista 5 minutrarna var lite jobbiga men inte så jag ville stanna,...bara skönt jobbiga). Så stolt nu. 
  Långhelgen börjar nu.

L

Absolut Huggorm -

- i butikerna i slutet av maj. Lagom till sommarn alltså. Pass på.
  Idag har vi fixat med present till M. Vilka planer. Det spårade ur lite där men det ska nog bli något bra av det till slut. Bli inte nervös nu det är inte farligt alls. Snarare tvärtom. Väldigt ofarligt.
  Jag överraskade mig själv nyss. kom hem från träningen, duschade och gjorde sedan scones. Vid en normal tid i alla fall så så illa är det väl inte? Det luktar gott... Te och nybakade scones + Grey's strax alltså. Life's good.
  Imorgon kommer mamma och pappa hit. Jag längtar faktiskt. Ska bli kul att ha dem här för sig själv en stund. Får se vad de säger om lägenheten med. Spännande. Jag vet att mamma kommer säga att jag har för mycket stearinljus (hon tror att jag är född pyroman fast jag aldrig glömt ett enda ljus tänt någonsin) och pappa kommer möblera om min tv hörna så att dvd står på bokhyllan istället för på golvet. Annars kommer det mesta att bli överraskningar.
  Nu ska jag slå in paket.

L

Hasselmassa

På lördag. Äntligen semla för min del med.
  Tänk vad rolig kvällen kan bli bara man tvättar. Ny torktumlare stod det där till på köpet. Testar den nu. Hade i min förvirring snott någon annans tvätt tid, pinsamt. Skyller på tentaångest. Hoppas jag inte får dålig karma av det.

L

Hyllning till Bergman

Vår Bergman. Jag insåg idag hur mycket jag saknat honom. Kommer förmodligen gnälla över honom när det visar sig att kursen är svår och allt är jobbigt, men innerst inne är jag bara så glad att han är han och att vi har honom igen.
  Ny dvd-spelar inhandlades idag så nu blir det Grey's-maraton tills jag somnar. Även Spotify införskaffades. Lycka.
  Fika hanns (finns det ordet?) också med. Äntligen fick vi något annat gjort, det var härligt...med blåbär runt munnar, på fingrar och tänder men det var det värt!
  Nu har jag tvätt tid...bråk med torktumlaren alltså. Suck. Ska ta med silvertejp och tejpa igen skiten.

L

Stryk

Ja, den här dagen stryker jag ur almanackan. Den finns inte längre, jävla semledag. Och så spelas Darin - See U At The Club på p3 star med. Jag vill lägga mig och dö en stund. Eller i alla fall ha spotify.
  Stressad just nu så jag är verkligen illröd i ansiktet, perfekt. Helt perfekt. Tur att jag har sån radiant personality att kollra bort folk med.
  Var i himlen några minuter idag. B O K R E A. Mmm...kom hem med 4 skatter; Stora kokboken, Prismas svensk-engelska lexikon, Kalla mig prinsessa och Presidentens val. Ska förstöra mer pengar på fler böcker men idag hade jag inte tid att stanna särskilt länge så det blev bara dem.
  Nu måste jag andas några sekunder. Yoga mig lugn kanske, fast jag minns inte hur man gör längre. Dags för ett nytt yogapass snart tror jag. Eller en rejäl shoppingtur. Nya skor kanske.

L

Too pretty for this city

Nej syftar inte till mig själv. Det ska mycket till i så fall med tanke på storleken på den här staden. Även om det känns litet här ibland också. Det är det jag gillar, att Göteborg är en stor stad som känns som en liten stad. Och alla är trevliga och goa. Fin dialekt har de med.
  Nu skulle jag ju chilla och blogga om semlor (alla råd är bra när man har panik). Semlor, ja det är väl semledagen imorgon (Olivers födelsedag, det har ni inte glömt hoppas jag?) fast de har sålt semlor sen innan jul. Varför är inte våffeldagen lika stor? Några teorier? Svårt att marknadsföra? Svårt att sälja på stan? Svårt att slå in i cellofan och ge bort? Som man gör med rosor på alla hjärtans dag alltså, inte med semlor...eller jag vet inte hur ni gör.
Det här var ett svårt ämne, får nästan mer panik nu. Har i alla fall haft 6h effektivplugg idag så jag borde inte panika. Ja jag ska sluta tjata om det nu. 
  I huset där jag bor har det kommit upp en lapp där man kan skriva önskemål till tvättstugan. Många bra idéer där; kylskåp till öl bland annat (många genier i det här huset kände jag när jag läste det) samt fungerande torktumlare. Jag håller med om torktumlaren. Börjar bli tröttsamt att hitta all sin tvätt utspridd i hela tvättrummet då torktumlaren av någon anledning öppnar luckan själv och kastar ut tvätten 2 minuter efter att man gått därifrån (inte så länge man är kvar där, jag har testat). De får gärna fixa min fläkt också, den fäller upp sig, ska man "fläkta" så måste man hålla ned luckan själv. Värdelöst. Har dock kommit på att man kan spärra den med en smörkniv. Kände mig lite som professor Baltasar där, men med 4000 i hyra borde man inte behöva ha fläkt med tillhörande smörkniv. Jaha nu har jag gnällt på det också.
  Något som är bra är att det är måndag och intensivpass vid 19. Jag ska snart få mat i magen så jag blir mindre gnällig, lasagne med spenat i. Nyttigt för folsyrastatusen men inte bra för kalciumupptaget det är oxalat i spenat. Gott är det i alla fall. Fast det är grön lasagne. Grön mat får man äta när man är singel och "livin' the dream". För er som inte fattar och inte har sett Björn Gustavsson dvd'n så skyll er själva.
  Nu känner jag mig lugn igen.

 

L

Hemligheten

Nu är snart snön borta igen, vilket enlig mig innebär att det är vår. Det är rejäla klimatförändringar här, ena dagen vår andra dagen vinter. Sommar snart kanske?
  Inget spotify idag, vilken besvikelse. Men kanske senare.
  Idag går det bättre, böckerna (+ anteckningarna, de lösa papprena och pärmen) samarbetar faktiskt. Imorgon har vi inte ens börjat skriva tenta inser jag nu...vad är det för tid egentligen? 13-16? Värdelöst. Som M och D (ha ha jag har fortfarande så kul åt att det påminner om EMD) sa så får man hålla sig uppe till 02 inatt och sedan försöka sova till 12 imorgon, annars finns risken att man öppnar en bok och då skiter det sig nog kanske så mycket. Jag förstår inte folk som kan läsa minuter innan en tenta, jag skulle röra ihop allting. Behöver en natts sömn för att allt ska falla på plats och stanna på rätt plats. Så imorgon vid den här tiden är jag nog nervös,...eller helt tom. Eller båda. Känner nervös tomhet. Som vanligt.
  Införde i almanackan att jag ska ha ett liv efter 16 imorgon. Kommer inleda med att städa, låter väl kul? Sen får vi se vad som händer. Nej nu ljuger jag, semlefika efter 16 med de "äldre" dietisterna, alltså de i terminerna över oss. Äntligen ska man få kolla in vilka de är. Spännande. Den enda jag hittills känner till är den överaktiva. Han är överallt! Delaktig i allt man kan tänka sig. Har han 26,5h på sitt dygn? Han har kommit på hemligheten. Borde fråga honom imorgon hur han gör, ja det ska jag göra.

L

26,5h

Nu gör jag tydligen allt för att slippa böckerna. Det är så tydligt när man skjuter upp saker. Jag måste stänga dörrar, tända ljus, flytta papper, stänga av datorn, vattna blommor, sätta upp håret, dammsuga, diska etc. innan jag kan sätta mig ned och börja med det som ska göras. D U M T.
  Imorgon blir det heldag igen, med intensivpass på kvällen som avslutning. Jag vill ha ett liv. Enligt säkra källor* så säger undersökningar att "alla studenter skulle behöva ha 26,5 h för att hinna med allt de brukar göra normalt". Det säger ganska mycket om varför vi är som vi är...right?
  Jag vill också ha ett sagoliv.

*Smink

L


Läsa i sömnen

Nu har jag somnat tre(!) gånger under tiden jag läst om mineraler. Det är intressant men någonstans på vägen tappade jag intresset, drömde mig bort och somnade. Slöseri med viktig tid. Det är i och för sig det här också, att sitta vid datorn, men det hämmar känslan av att vara socialt inkompetent just nu. Att konferera med någon annan än sig själv en stund.
Tittade på kort (rensade bland kort) nyss och såg att han som konfererar och får baileys till sin pralin var med på flera bilder. De raderades snabbt. Tänk vad människor man frångar på bild som man egentligen inte vet vilka de är, sen följer de med en i ett album resten av livet. Kusligt. Undrar hur många album man själv är med i? Jag vet att min bak är med på en kompis alla kort från avslutningen i årkurs 6...gud vad hemskt. Kom på det nu. Fast jag har konstiga bilder på henne med...ett där hon ligger på en bänk och ska föreställa en död snövit samt ett där hon dansar med min hund iförd clownmössa och konstig min (ja jag vet vad mer som finns på mig). Those were the days. Tack gode god.
Det är inte lätt att gå från ett liv till ett annat, har konstaterat det idag. Ibland vet man inte vart man har varandra även om man tror att man vet. För mig är huvudsaken att vi har varandra, för er med förstår jag. Då är vi på på god väg helt enkelt.
Nu har jag suttit här för länge.



L

Ett nytt försök

Fick ett plötsligt sug efter att blogga igen. Var ju ett bra tag sen sist... Tänkte först ta bort de gamla inläggen men de får stå kvar, som lite nostalgi eller vad man ska säga. Några tankar om första tiden i stora staden, och allt vad det innebar (kan ni ju läsa själva). Trodde jag skulle hinna blogga massor men som vanligt blir det aldrig som man tänkt sig men nu gör jag ett nytt försök.
  Precis hemkommen från plugg/film-kväll hos M. Mysigt som vanligt, kanske mindre plugg än vad vad som förväntas av en pluggkväll men vad tusan, vi gjorde vårt bästa. Är det illa när den som ställer frågorna måste ge ledtrådar som "första bokstaven är K,..."? Hoppas Hult(h)enarna skriver så på tentan. "I vilka ämnen finns vit.K (tips! det börjar på L)" det vore perfekt. Nej nu ska man tänka positiva tankar. Inte snitta 5 panikångestattacker per dag. Det funkar inte i längden.
  Jag är glad att jag har er M och D (det blir nästan EMD ju!). Jag insåg det ikväll när jag blev väldigt rädd, ni gör tiden här speciell, bättre än jag trodde den kunde bli. 

L

RSS 2.0