Stora planer

Nu har min fina tjej åkt tillbaka till Stockholm. Har haft ett helt otroligt dygn. Det bästa på länge. Har ont i fötterna nu, efter allt promenerande (så är det att vara stadsguide). Bodypumpen ikväll kkommer klart avbokas,...blir film istället. Änglar & Demoner.


Nyår 2008/09

L

Julstjärnan - Louise (1 - 0)

Fånig som jag är ska jag ha julstjärnan i ett speciellt fönster. Nu går inte det eftersom rullgardinen är i vägen när jag ska spika så jag spikar mig på fingrarna istället. Det blir helt enkelt ingen julstjärna på Stampet i år. 
  Lämnade mamma och pappa vid bussen förut. Mamma såg finurlig ut och jag frågade vad det var. "Kolla spegeln när du kommer hem..." svarade hon bara. Drog vidare till gymmet och tränade 1h, nyfiken som tusan. När jag kommer hem sitter detta på spegeln:


Ingen kommentar

  Snart kommer Thilda hit. Vi ska uppleva Göteborg by night (en söndag), först Café Vanilj sen får vi se vart vi hamnar. Hårt. Nej. Men så är vi inte hårda heller.



L


lördag

Djurgården Frölunda - oavgjort, men fan vilken bra match! Älskar stämningen i en fullsatt hockeyarena. Gåshud överallt. Om jag hade överflöd av pengar vore ett årskort på Scandinavium givet. 
  Dagen har förutom hockey varit full av shopping (min julklapp fick jag redan nu) och restaurangbesök. Jag vågade boka bord på Cicero trots matförgiftningen de bjöd på förra gången vi var där. Lasagne måste väl vara neutral mat? Nu ska vi tydligen se Eragon (jag ska tvätta).



L

jag har bytt man

Gud, jag är lättare än lättast tror jag. Tog inte många sekunder innan Edward var glömd och Jacob tagit hans plats. Måste dock säga att jag inte applåderade när tröjan åkte av, som många andra (inombords? ja absolut!)
Det är fånigt det här, filmerna är ju för ungdomar. Jag vet det. Men herregud...måste byta mobilbakgrund genast.


Älskar att han ser så varm ut

L

New Moon x 2

Ekocentrum. Tråkigaste platsen på jorden (förutom att läsa min blogg tydligen). Önskar verkligen att vi fått något roligare, till och med Barbie&Ken-utställningen hade känts mer intressant.
  Om 4h kommer föräldrarna hit för att spendera helgen med mig. Pappa är vrålförkyld så det bådar ju gott. På schemat står New moon, Pasta Plus, Shopping, Liseberg, Hockey och Le pain Francais. Ska bli mys trots allt. På söndag byter jag gäster och får hit hetingen från Stockholm. Ännu mer mys och definitivt new Moon igen om jag känner henne rätt.



L

make my day

2009-11-22, 21.45] Louise Arvidsson:
Denisus?

[2009-11-25, 08.28] Denise Addario:

wanna go to legoland?

[2009-11-25, 08.47] Louise Arvidsson:

I'd love to. Let's get married in legoland.

[2009-11-25, 09.10] Denise Addario:

oh yeah, awesome idea.
wow, its gonna be such a cool wedding. all the guests sitting in green and blue little lego chairs. us in absolutely wicked lego dresses.
the only that cant be in lego is the cake. that would be such a waste. it would ruin our day. and nothings gonna ruin our day.

fucking hell. im doing this instead of cleaning the house.
i dont want to

[2009-11-25, 15.38] Louise Arvidsson:

i love you


L

oh no

Vem tror ni vaknade med ont i halsen och snörvlig näsa idag. Jo jag. Dessutom hade jag ställt klockan en timme för tidigt (vilket jag upptäckte efter det att jag klätt på mig). Vad underbart. Då kan man ju sitta här och söka fakta om Partille inför morgondagens seminarie då vår grupp ska vara insatt i kostråd för Partilles fotbollslag P18. Är ni seriösa fan av Partilles fotbollslag är ni välkomna med information. Hittills har jag fattat att de tränar 3 ggr per vecka och har match 1 gång fast det är dålig uppslutning på träningen, det går alltså inte särskilt bra för dem. Kanske beror på tofsarna de har runt benen (Partille Johnny)
  Jag vill inte vara förkyld.

Partille-Johnny Expressen
Så här ser man tydligen ut i Partille (hur i hela friden har jag missat Partille Johnny-grejen?)

L


Eh?

Hur stor idiot får man vara?

L

Bananskal - ej att rekommendera

Sovmorgonen blev en tur till bassängen istället. Det var välbehövligt. Trodde att det vid halv 9 en tisdagmorgon borde vara lugnt i vattnet. Där tog jag fel. Det var som vanligt krig, men klarade mig utan blåmärken idag i alla fall.
  Inatt hade jag en sådan där speciell upplevelse som kan ha som diabetiker när blodsockret blir alldeles för lågt. Vissa får ju syner, det har aldrig hänt mig men däremot har jag karvat med en nagelsax i mitt lår en gång. Nu var det något annat i alla fall. Vaknade vid kl2 och kände att "shit nu måste jag äta något fort", kastar i mig ett druvsocker och tar sedan en banan och börjar äta. Hinner tänka "men gud vad de här ekologiska bananerna var beska då" innan jag upptäcker att jag missat att ta bort skalet på ena sidan...och då hade jag ätit halva bananen redan (man äter fort med lågt bs). Tur att de var ekologiska annars hade jag väl dött av kemikalieförgiftning.

L


Blodpudding

Vilken mysdag det här blev. Efter jobbig bodypump som sånär fick mig att börja gråta av utmattning under bicepsövningen (höll tillbaka tack vare den otroligt peppande instruktören som blivit min nya favorit) blev det tretimmars-fika på Vanilj med M och D. Nice. Nu sitter jag här och är trött och mätt på blodpudding. Jag blir lika äcklad varje gång jag ska äta det men det går alltid bra. Såhär efteråt tänker jag alltid att det ju inte var så farligt. Men skulle aldrig äta det två dagar i rad. Usch nej. Trots att det är ganska gott.
  Nu väntar jag på att mobilen ska låta. Jag hatar det. Det är patetiskt. Ska lägga mig och läsa istället.


Den har mig fast.

L


Fångad av vampyrer

Vaknade svettig och med dunkande huvudvärk vid halv 8. Anledning; drömde att jag var fångad i vårt hus av 7 olika vampyrer (ja de var snygga). Kan tillägga att jag spenderat halva natten åt att försöka döda dem men precis när jag trodde jag lyckats bröt de sig in. Min säng la de beslag på också(det här är alltså min dröm jag beskriver).
  Tänkte ta sovmorgon idag men det misslyckades rejält. Gick upp och skrev klart barnarbetet som jag glömt kvar här och därför inte kunnat jobba på alls. Nu är det färdigt till gruppmötet i alla fall.
  Innan jag åkte från Vimmerby igår slog det mig att den familj jag har är den familj jag vill få i framtiden. Mina föräldrar är (nu är jag partisk jag vet) de bästa föräldrar man kan önska sig. Jag är så tacksam för att de är dom de är. Jag hoppas att jag blir lika bra förälder en vacker dag (om många år). Detta slog mig igår innan jag skulle åka. Vi satt allihopa i vardagsrummet. Mamma och syster satt i soffan, pappa låg i soffan. Hundarna låg på golvet runt sovbordet. Jag satt i fåtöljen med katten utslagen i knät. Vi tittade på när de åkte skidor (jag vet inte vad för skidor för jag har noll intresse i det) och syster läste högt ur en bok allas horoskop, inklusive kattens. En helt vanlig tråkig situation där vi bara var och trivdes med varandra. Det är så jag vill ha det.

L


sleepwalk

Idag har jag aldrig riktigt vaknat känner jag. Film och mys igårkväll bidrog till att jag somnade runt kl 01.30, 04.45 ringde väckarklockan och på något sätt tog jag mig till tåget. Somnade i Göteborg och vaknade i Växjö. Sprang om en tok för att hinna med bussen. Somnade i Växjö och vaknade i Vimmerby. Åkte till min moster som nyligen genomgått en höftoperation och hjälpte till med att borsta hennes tre perserkatter varav två hatade som det som pesten och en älskade det. Även hunden borstades då han blev avundssjuk annars. Åkte sedan hem och somnade med katten i knät framför tv'n och nu sitter jag här...och halvsover.

L

Expert <3

Vi blev mycket godkända på den muntliga tentan idag. Men det slet vi fan för. Hur som helst är det skönt att det är över nu. Åkte direkt till centralen efter skolan och hämtade ut tågbiljetterna hem. Kl06.07 går tåget. Herregud, vad tänkte jag på?
  Nu ringde Experten precis (varför ringer de så fort jag börjar blogga?) och sa att företaget som har hand om servicen sket fullständigt i att datorn var trasig när den skickades men fungerade när den kom tillbaka "utan att de gjort något med den". Jag måste i alla fall betala 800 kr. Kan säga att jag blev lycklig när Experten sedan tillägger att de tar fakturan internt istället eftersom "det kändes fel att jag skulle betala". Nu är jag inte arg på dem längre.
  Måste fixa naglarna nu. Orkar inte se dem. Det blir svart lack så är jag nöjd sen.

L

Dubbelskit

Herregud alltså, hoppas inte de är stenhårda på tiden under examinationen för oavsett hur mycket jag kortar ned och hur fort jag än pratar så drar det över tiden. Helvete rent ut sagt.
  Nu ringde Experten också och sa att datorn fungerar precis som den ska och laddas jättefint,...trots att ingen har gjort något med den. Nej men jag är ju en sådan som lämnar in helt fungerande datorer på lagning bara för att det är så kul att betala 800 kr i serviceavgift eftersom det inte täcks av garantin om datorn inte är sönder. Sådan är jag. Helvete igen.
  Nu måste jag banta text. Får ta itu med det andra imorgon. Kanske.

L


Älska expert

Lämnade in min nya dator för mer än 6 veckor sedan på grund av att batteriet inte laddas utan står stilla på 3 % när man har sladden i. Det skulle ta 2 - 4 veckor att fixa. Igår ringde jag och frågade vad som hände och fick till svar att "ja men datorn är här igen, vet inte varför du inte fått sms om det. Fast det står att det inte var något fel på den"...Eh nehe? Så den bärbara datorn som inte laddas trots att sladden sitter i är alltså helt som den ska? Herregud, jag blir tokig! Experterna skulle behålla datorn en dag till och kolla om den laddar när de sätter i kontakten (varför skulle den det om den aldrig gjort det och ingen har fixat den?!). När jag ringde dem nyss hade de fortfarande inte kollat det. Utröstning av Expert snart känner jag.
  Nu ska M och jag till Angered/Hjällbo och fota halal-kött.

L

Fall B

Det blev en sen kväll igår. Kom i säng vid 03.30 men har (trots att jag gick upp vid 08)varit pigg i huvudet. Hunnit titta över fallet (vi har delat upp dem) som vi ska ha examination om på onsdag och känner mig nästan klar faktiskt. Har slitit mitt hår lite men tror nog att jag täckt in det mesta och fått med det viktigaste nu. Inte lätt att läsa in sig på ett nytt område som romer när vi inte haft något om det alls...men intressant är det. Nu ska jag läsa mina böcker igen och försöka få det här att sitta och samtidigt lyssna på Daughtry som jag återupptäckt.

L


pigg men trött

Det blev 1500m i bassängen idag trots att jag lovat mamma att inte träna på ett par dagar. Men var så pigg i kroppen imorse när jag vaknade att jag bara var tvungen att bli av med energin på något sätt. Blev inte ens så trött i kroppen av simningen som jag trodde jag skulle bli. Hoppas det beror på att jag är helt återställd nu. Trött i huvudet blev jag däremot och därför tänker jag bädda ned mig i soffan och se en film (halvsova)nu. Ikväll åker jag till Lindholmen på åländskt 20-års kalas. Då måste man vara utvilad.


Donnan som blir "gammal" på tisdag

L


Fadern, sonen och den heliga anden

I ett tillstånd av tristess kommer man på dåliga skämt. Mitt är att anden är anden i tre-enigheten. Den heliga anden. (jag vet att ni skrattar)

L

and-självmord

Jag tog en kort promenad runt området, gick längs ån och spanade på änderna (som alltid, vet inte varför de fascinerar mig så) plötsligt ser jag en and dyka under ytan och sedan kom han(ja det var en han) inte upp igen. Är fortfarande lite chockad...har jag bevittnat ett and-självmord? I så fall, vad var hans problem?


RIP olyckliga and

L

 


Inställt på grund av vaccininfluensa

Jag visste väl att det skulle komma en biverkning eller två. Trodde igår att när nu värken i armen försvunnit borde jag kunna andas ut. Det var cirka två sekunder för tidigt för sedan slog illamåendet och febern till. Idag är jag nästan okej trots allt. Lite trött(trots att jag somnade vid klockan sex), seg och med magont. Irriterad över att filmkvällen blev inställd och att jag missade idol men värre än så är det inte. 
  Ska försöka plugga lite nu, och sen kanske gå en sväng runt kvarteret för att få lite luft.

L

Är simning bra för figuren?

Tja,...kolla på valarna.
  Det blev inte simning utan 30 minuter på crosstrainern och sedan ett rejält mag-pass tills jag trodde jag skulle kräkas. Nu ska jag baka kladdkakemuffins till kvällsmyset imorgon. D och jag har blivit lovade "500 days of Dummer", och lite MMA-trix. Intressant.


D och jag innan maginfluensan slog till... (från februari)

L

Still alive

Ja, bara lite lätt handikappad i högerarm/höger axel. Undrar om man kan andas ut eller om vaccinet slår till när jag minst anar det...hmmm. Vadå konspirationstankar?
  Idag blir det fika med D efter deras matlagning. Innan dess ska jag försöka städa lite här och eventuellt tvätta också. Låter väl som en spännande dag? Är sugen på träning men mitt s k handikapp gör sig nog inte bra varken på bodypump (fast kanske om jag kör ett ½ kg på höger sida av stången och 7 kg på vänster) eller i simbassängen. Det blir att vänta tills imorgon.

L

Vaccinerad

Nu är det gjort. Sitter och väntar på biverkningar (ja jag ska skärpa mig), tror nog att de biverkningar jag får är de som kommer av att stå och köa i regnet i 1 timme för att få sprutan...vad tror ni?
  Lite extra glad är jag också nu. Fånigt men så är det. Ska njuta av uppmärksamheten så där som man gör ibland när det varit länge sen sist.

L

Varför?

Jag steker blodpudding. Och jag tänker äta den sen. Ska vara nyttig har jag hört...för järnstatusen...det är därför jag tänker äta den. Egentligen tycker jag inte om det.

L

Solsken i Göteborg trots allt

Hur man inte vill börja dagen:
Sitter lugnt och läser Metro på spårvagnen när det plösligt börjar lukta bränt, inom 15 sekunder är hela vagen rökfylld. Dörrarna slås upp och spårvagnsföraren skriker "Ut! Ut!" i högtalaren.
Det var bara att ta sin väska och promenera resten av vägen (tur att man alltid är ute i god tid). Ångrar att jag inte stannade och kollade vad tusan det var som hände. Såg bara hur det bolmade rök från den främre delen av vagen och i nästa stund kom det massa brandbilar och spårvagnsbilar. 
  Grupparbetet blev gjort i alla fall och imorgon är det dags att föreläsa om och laga vegansk mat. Ska göra Italiensk tofugryta (kanske idé att läsa på om hur tofu tillagas). Vaccinering imorgon också. Jag är så jävla nervös. Har laddat med nyponsoppa och febernedsättande här hemma ifall man blir dålig (vill inte bli sjuk vill inte bli sjuk vill inte bli sjuk). Blir jag sjuk får någon av er komma hit och ta hand om mig. Bara så ni vet.

L

Trött?

Utgången byttes mot Twilight-kväll som i sin tur byttes mot att jag somnade runt 21.30 och vaknade imorse 10.15. Trött? Mmm, tydligen. Måste ha varit glöggen. 
  Sitter just nu och lyssnar på Snow Patrol (Snowracer som L kallade dem då de var förband till U2) och planerar en hemresa till Vimmerby. 19'e till 23'e lutar det åt att det blir. Hoppas bara ingen vill planera in något grupparbete under den tiden. Sen kommer mamma och pappa hit 26'e till 29'e...och sen är jul. Nästan. 
  Lite plugg nu innan pumpen. Blev klar med veganism (heter det så?) igår så nu är det bara det libanesiska kvar som måste bli klart. 


Nej jag orkade inte tända fler ljus.

L
 


Kär

Gud jag är verkligen kär i bodypump. Inte ens en tidig lördagmorgon känns det tråkigt, stannade kvar en stund på gymmet och körde crosstrainer 15 minuter efter passet. Måste verkligen komma igång med mer konditionsträning, simningen ger väl en hel del men inte alls på samma sätt som om man sprang eller liknande. Skärpning där alltså.
  Ikväll kan det nog bli lite spontan utgång med Ö-bor och andra goa göteborgare. Har inte bestämt mig än men att förfesten är i trappuppgången bredvid är väl ett gott skäl till att gå dit.
  Nu blir det plugg en stund. Lite libanesiskt, lite barn och lite veganskt.


Här vill jag vara just nu...

L


Dagen då alla blev "sjuka"

Första vaccinering i klassen idag. Hon såg lite blek ut och mådde lite kasst en stund men sedan verkade det bli bättre. Vi andra ska bli grisresistenta nästa vecka...de av oss som tar vårt ansvar i alla fall ;) hur som helst så började plötsligt många av oss må sjukt dåligt under första föreläsningen. Jag sitter själv med halsont och frossningar just nu. Fast jag vet att det inte är förkylning/influensa. Bara ren inbillning. Tänker alltså ignorera detta och testa ett spinningpass på SATS snart. Hoppas att jag lyckas få till ett bra blodsocker, det är ju helt sanslöst att jag kan springa flera kilometer utan känning men efter 15 minuter på en spinningcykel har jag 1,0 i blodsocker och tror att jag ska dö. 


Är det bara jag som drar mig för att nysa "in public" nu för tiden?

L

Visst ställer ni upp och röstar

Kattens dag har en fototävling där ens katt kan vinna och bli kalenderkatt. Det tycker jag att min katt förtjänar!
Rösta på min prins så får ni en kattvälsignelse.

http://kattensdag.se/2009/kirre/

L

Värt att veta

Vi har nu lärt oss om de sex stora religionerna. Inte bara om deras traditionella mat/matförbud utan om vilka olika tider de olika religionerna går på, hur de ser på döden, vilka kläder de bär samt hur de olika templen/kyrkorna/synagogorna/moskéerna (you name it) ser ut. Intressant. Trodde det skulle vara fånigt när vi var tvugna att ta av oss skor och täcka huvudet när vi var på vissa av platserna men känslan var snarare högtidlig. Jag gillar nog Hinduismen bäst, fast bara på grund av att de hade snyggast tempel. Massa fina färgglada tavlor.
Som vanligt kunde jag inte låta bli att tramsa till det. Här är D under tvång i en muslimsk "barnslöja" (som hon i alla fall lyckades sätta bak-o-fram). Vadå snart 22 år? Känner mig inte en dag över 12 år ibland.

 
Shake it.

L


Gud har 99 namn

Skippade träning (riktigt omotiverad idag av någon konstig anledning) idag och bakade bröd istället. La till lite tranbär och sultanrussin (heter det så?) i degen för extra antioxidanter och c-vitamin(Tips Mickis! Tranbär är späckade med c-vitamin och kanske inte ger dig problem). Ringde även en gammal vän som jag inte pratat med på mycket länge nu. Det var lika givande som alltid. Han gör mig glad.
  Imorgon ska vi på föreläsningen/utställningen "Gud har 99 namn" och sedan måste jag komma ihåg att köpa kuvert och posta pappas farsdagpresent. Roligare än så blir det inte. Jo föresten, om det finns motivation ska jag simma imorgon också...Något säger mig att detta blivit en blogg där jag bara räknar upp vad jag ska göra. Ska skärpa mig och hitta något intressant till nästa inlägg. Kanske.


Bara för att han är söt när han pressar huvudet mot glaset för att se pappa tvätta bilen.

L

Happy Halloween

Det blev en fantastiskt rolig utgång i lördags. Vi hamnade lite impulsartat på en helt annan fest än den vi planerat att hamna på. Här var alla utklädda (utom vi) men inte gjorde det något. Vi njöt utsmyckningen, folket och den goda plock"maten" (blodbål, pumpamuffins, spindelkaka, ost+druva, fingrar etc). Sedan blev det Trädgår'n för hela slanten. Där dansade vi med Göteborgs största charmör+harem, Dumbo, en bonde, en vanlig man, Kizz (ett flertal gånger) och varandra. Smög in i lägenheten runt halv fyra med ett par blinkande horn på huvudet, lycklig eftersom det blev en oförglömlig kväll.
  Nu blir det att dra iväg på pump.



Mirja gives you the finger

L


RSS 2.0