"Vi lever i en tid av för mycket arbete och för lite bildning; en tid då människor är så flitiga att det blir dumma"

Stackars D har tryck över bröstet. Hon tror det är ångest. Jag är säker på att det är växtvärk.
  Det är dödsviktigt att göra anteckningar på föreläsningen. Såhär ser det ut i mitt block:

"Vet du varför Simon är Gud?
gul?
Han känner nog snickarjävlar
Han äger snickarjävlar
sjukt rik
på sånna och sågspån
typ simmare
portionerar ut dem så jävla fel"



"
strl XL men fortfarande ond"




Det finns mer men jag tror ni fattat poängen.

L


Utdrag ur ett hjärta

Jag figurerar (eller ja, min åsikt) i en av D's nedskrivna tankar.

Efter kaffe sent i mars och innan vin i mitten av oktober.

"Morgon och precis lite för kallt
för tunna tyger hämtade i Vietnam
Och du är som fågeln där,
men jag saknar det långa i dig
hur din mun går i ett, non-stop
att du i två års tid utåt har skämts för dina skor,
men innerst inne är du stolt

Åsynen, tanken, känslan
allt som hör till

Hårigt bröst, och mina kvinnliga vänner hatar,

jag äter upp
att du aldrig vänjer dig
vid färjans fart
eller hur dom vill pressa i dig mat

Och någon gång önskar jag att du ska förstå
varje dag är du människan
som senast gjorde mig glad"

L


all great achievements require time

Det här med att packa en liten väska är verkligen inte min grej. Fick sätta mig på den för att få igen dragkedjan. Den gick igen till slut. Kände mig så jävla nöjd...tills jag började fundera på om kameran verkligen var med. Det var den.
  Fick igen väskan igen. Insåg att ipoden måste laddas. Gissa vart sladden är...

L
 


Intressant

Föreläsning om metabola syndromet (igen) med betoning på stress idag, alltså hur yttre faktorer påverkar risken för metabola syndromet. Det jag reagerade på var forskning som visat att man kan se endotelförändringar(leder så småningom till hjärtinfarkt) i hjärtats kranskärl redan hos 14-åringar som är utsatta för någon slags stress. Hur fan ser då vi ut inuti undrar jag? Stress är ju lika självklart som att äta och sova. Som tur är finns det preventorer som kan väga upp stressorerna. Som att det är vår nu till exempel (inte en preventor på riktigt, nu hittade jag på).
  Jag tror mitt hjärta behöver plåster. 

P.S Jag har blivit en av dem. De där som har solglasögon så fort solen tittar fram. De jag klagade på för ett år sedan. Kallas att "acklimatisera" sig. D.S

L


Taste of Greece

Ananas och fetaost var en match made in heaven. Blev helt tjock om magen. Tomat och fetaostsalladen var inte heller fel. Gud det flyter fetaost i mina ådror.
  Nu renskrivning av fredagens och dagens föreläsning. 

L
 

Matlagning på hög nivå

Är ananas och fetost en riktigt dålig kombination?
  Och kan man egentligen ha för mycket oregano?

L


Inre lårspark

Föreläsning om Insulinresistens i 3 timmar idag. Kändes lagom grått en måndagmorgon med en förlorad timme från helgen. Men visade sig vara den bästa föreläsningen hittills.
Först var jag hundra på att föreläsaren (läkare) med sin dryga stockholmska och lite inslag av göteborgska skulle tråka mig till sömn, men sen drog han ett skämt om alger och fick mig på fall totalt (säger i och för sig mer om mig än om honom). Helt underbar var han med sitt prat om judo, inre lårsparkar, äckliga apor och möss. Gud vad töntigt det låter. Men det var bra. Med humor kommer man långt (med mig).


Lite så här såg han ut. Fast med grått hår. Och ingen katt på axeln.

L

Jag är den lilla högen vid slutet av trappan

Att ha en vilodag från träningen är bra för att kroppen ska kunna återhämta sig ordentligt. Jag rekommenderar inte 30 vilodagar. Följden blir att man måste klamra sig fast i trappräcket för att inte ramla ihop i en liten skakande hög när man går ned (SATS Valhalla har tre jävla fucking trappor att gå nedför när man ska hem). Det kommer göra ont imorgon. I mer än bara vänstra skinkan. 


Den nya releasen är så mycket bättre än den förra.

L


Of to SATS

"I'm not home, but my shoes are. Leave them a message".



L


Feathers

Försöker fokusera på Gerhards ateroskleros-kompendium men tankarna glider iväg till
ETT: hur jag ska presentera dietistprogrammet för naturvetarna på mitt gamla gymnasium den 1 april. Det är perfekt time'at med tanke på att min utbildningsdepression och "jag vet inte vad jag vill med mitt liv"-period. Känner spontant att den engelska Fyioslogiboken som är tjockare än bibeln inte är den bästa kurslitteraturen att visa upp. Det är väl ungefär så långt jag kommit i min planering. 
TVÅ: planering av "Oh feathers"-festen på långfredagen...kanske ska börja med att informera mamma och pappa att festen blir i deras hus.
  Det är mycket nu. 



L
 


Earth Hour

Roade mig med att spionera på grannarna (vad annat kan man göra en timme i mörker). Det visade sig att de fuskade.


Fuskare kl20.47 (de betalar säkert inte tv'avgiften heller).

Själv hade jag inget val. Mina glödlampor pajade förut. Nu sitter jag i ljuset av datorn och funderar på hur många stearinljus det krävs för att kunna läsa ett stycke ur "Mitt liv som pingvin" och om man kan placera dem i sängen utan att starta en för tidig majbrasa.
  Detta är vad jag dansade till förut idag: Dunkelbunt – La Revedere
Try to imagine that.

L


Vad man kan göra när man borde plugga

Leta efter bra musik på spotify:
Loney, Dear – I Will Call You Lover Again

Vit Päls – Sånger Ifrån Taken

Man kan även fundera över vad man ska äta till middag och inse att det enda man egentligen är sugen på är glass. Men det är ingen riktig middag. Har jag hört någonstans.

L



I'm a sucker for words

I torsdags fick jag snabbt ögna igenom detta och sedan trycka ned det i väskan för att inte börja grina. Remeber me lämnade mig oberörd men den lilla pappersbiten fick mig på fall. I'm a sucker for words.



 

"Jag tror jag stannar kvar
för ingenting är som du
Jag tror vi stannar kvar
på Sahlgrenskas höga tak
för när vi nån gång ler
små korta stunder
handlar sången om oss
När vi nån gång ler
små korta stunder
är du mig och jag dig
och ingenting är
som vi"
- Hästpojken med modifikation

L


Weleda - citrus creamy (jag vill nästan ta en smakbit av mig själv)

Måste bara berätta om min nya duschvän, luktar helt galet gott. Hade den efter simningen igår och sedan satt jag på spårvagnen och sniffade på mig själv hela vägen hem. Underbar.
  Nu ska jag sluta hetsäta av det överblivna biogodiset och hoppa in i duschen...med min vän såklart.

Citrus Creamy Body Wash

L


ömma fötter

Efter dagens mördarföreläsning satt en fika på Condeco och en ordentlig shoppingrunda med M riktigt fint. Fyndade lite böcker på Myrorna (ovanligt), bestämde mig och köpte de svarta convers'en jag suktat efter en tid. Presenter till lite olika människor hittade jag också, alltid härligt när man hittar det där som känns perfekt för dem.
  Äntligen fredag är känslan i kroppen. Dansar runt (så gott det går med ömma fötter) till Hästpojken och rör runt lite i grytan med köttfärssås som puttrar på spisen. Storkok.
  Måste säga att gårdagen (ja ett lite konstigt inlägg blev det men jag var trött och D har dåligt inflytande på mig) blev bättre än jag kunnat föreställa mig. Flera timmar på Vanilj med massa prat och skratt som gjorde mig helt lycklig och sedan bio med ännu mera skratt innan filmen. Vi är väl inte 22år? Nej gud nej,...max 12år.



L


Äldre men fortfarande krank

Jag har fått fina sms, Hästpojken, kesosallad, Pattison, skratt, vykort, Melissa och vän med sängkammarblick i min soffa. Som 22-åring har jag fått lite livserfarenhet och kan nu säga att jag funnit the perfect ass. Och förevigat det på bild. Fast det ser inte perfect ut där så ni får inte se det.
 


L

Confession

Herregud vad hon sjunger falskt den där Thelma. Till Darins "You're out of my life" dessutom.



Pinsamt. Usch varför ser han ut sådär?
  Ibland väljer man inte vad man lyssnar på (det gör spotify).

Klart att kaffebryggaren ska ha ett namn, jag bor ju redan med en namngiven blomma och har folk inlåsta i kammaren

Dop är den rituella handling genom vilken någon upptas i den kristna kyrkans gemenskap. Ordet är besläktat med dopp, eftersom dopet ursprungligen normalt utfördes genom nedsänkning i vatten(funkar fint att skvätta lite från kranen också). Dopet är i flera samfund ett sakrament, och nödvändigt för att en person skall kunna upptas i kristenheten. Många samfund menar att med dopet blir människan född på nytt i Jesu namn.

Grattis Thelma du är nu född i Jesu namn och det kommer du ha nytta av med tanka på hur mycket som svärs här hemma.

L

Perfektion på Stampet

Nu är jag student på riktigt. Trion är fulländad: lån, stress och kaffebryggare. Perfekt. Gott var det också, lite starkt kanske men jag får öva på det där. Den som spontant känner att han/hon vill vara försökskanin är hjärtligt välkommen. 
  Jag har ont i musklerna idag. Axlarna, triceps och som vanligt ena sidan av ändan. Bara ena sida. Alltid bara ena sidan. Vänster. 
  Det ligger massa kompendier och väntar på att bli lästa men jag ska bara låtsas plugga idag. Häfta ihop dem och sätta in i pärmen. Kanske skriva ut några instuderingsfrågor också. Det är lagom. Ibland måste man fokusera på det som är viktigt. Promenad till exempel.
  
 

Perfektion...(diskat är det också)

L

så här är det hemma hos oss

Man släpper ut hundarna (respektabla) på trädgården och fem minuter senare ser de ut såhär:

Frågan är vem som knuffade vem?

L

barndom hittad på tåget

Hade resesällskap med Hiawata till Göteborg. Det är sådana små saker som gör att man minns hur det var när man var barn. Lustigt egentligen. Fin kille med lite indianutseende och den vackraste näsan jag någonsin sett får mig att tänka på min morfar (som då var den som läste Hiawata för mig).
  Tänkte ta mina nya träningsskor och gå till SATS för första gången på tre och en halv vecka nu. Det kommer göra ont imorgon.

L


Dietistblogg

Man upphör aldrig att förvånas över vem som får för sig att börja blogga. Ta honom med en nypa salt, men det mesta är bra. Han är ju en av oss.

http://dietistschober.wordpress.com/

L

Eurotour2010 är mitt kortsiktiga mål - kanske blir jag lugnare i själen sedan

Jag längtar till sommaren. Till Europa. Till Öland. Till att inte ha en bok, med en tjock människ på, som heter Metabola Syndromet att läsa. Det ska bli en perfekt sommar. Kanske är sista sommaren man har "sommarlov". Med en ordentlig tur har man en anställning på gång nästa år(fast är det det jag vill? Kan inte låta bli att känna att det är för tidigt att bli vuxen på riktigt redan). Annars blir det kurser för min del. För jag vet inte om det verkligen är bara dietist jag vill bli. Tänk om det är helt fel för mig?
Är det något jag lärt mig den senaste tiden är det att oavsett hur bra man tror man känner sig själv, vet man inte vart man är på väg så länge allt omkring en förändras. 
  Jag är rörig just nu.

L
 

Det här är för min egen skull

Jag saknar att känna din tyngd i mitt knä. Hur du sträcker ut dig och tar plats. Jag vill att du ska ta sån plats. Fysiskt. Inte bara i mitt hjärta. Jag saknar att vakna av att du snurrar ditt halsband så det pinglar av bara fan. Av att du jamar galet högt för att du vill gå ut och sedan igen tio minuter senare för att du vill in igen.
Jag saknar hur du la dig i mitt knäveck när jag skulle sova. Hur dina tassar luktade och att pussa dig på huvudet sådär som du hatade.
Din stol vid köksbordet är så jävla tom. Jag får äta min frukost ifred och jag hatar det.
Det känns säkert lättare med tiden. Kanske om hundra år. Tills dess får jag låtsas.

L


RSS 2.0