Smile

Inga hål den här gången heller (har ju faktiskt aldrig haft det). Lycka.


L

Tandläkaren är otäck

Det är så fint här idag. Nästan sommar ute faktiskt. Började dagen (08.00) med en långpromenad nästa hela vägen till studiegången. Tog 1h fram och tillbaka så nu vet man det. Om 20 minuter ska jag till tandläkaren. Usch. Skulle gärna vilja ha någon med mig som håller min hand faktiskt. Tandläkare hör inte till favoriterna. 
  Ikväll blir det bio, "The reader", med M och R och imorgon är valborg och på fredag är det äntligen hemfärd! Hoppas vädret håller i sig så jag kan passa på att sola mycket när jag är hemma i Vimmerby...

L


11-17.30

Labbrapportskrivning hela dagen. Sjukt jobbigt men jäklar vad bra det blev!
  Nu är det matlagning (spagetti och något mer) och sedan mer plugg som gäller. Ingen träning idag, det får bli ett pass imorgon istället om inte hemtentan i hygien tar hela dagen...nu är vi här igen, plugg 24h om dagen. Usch.

L

Officiellt

Nu är det officiellt ute att jag är kass på fotboll. Nästa gång får det bli brännboll tycker jag. Trots detta faktum så var det roligt igår. Härliga människor.
  Nu blir det att sätta sig och läsa Vår Födas temanummer "matförgiftningar" och sedan försöka komma fram till några bra svar till tentauppgiften om livsmedel och hygien.

L

Bokad

Hemresa på fredag, tillbaka på måndag. Nu är det bokat och klart.
  Fick en stor hög med räkningar igår. Det känns helt otroligt att betala 200kr i månaden för ett mobilt bredband som inte fungerar här. Kasta pengar i sjön? Jag menar, man är ju inte världens rikaste när man studerar och inte har extrajobb.
  Nu är det tvätt som gäller. Ikväll blir det fotboll(ja spela tydligen...kommer bli en riktig upplevelse eftersom senast jag spelade var i högstadiet...och då var man tvingad) och kinamat på studiegången. Nice.

L

Grillpremiär

Igår kväll var det grillpremiär i kvällssolen vid Härlanda tjärn. Uppflugna på klipporna åt vi kycklingkorv (vissa åt Denniskorv men det räknas faktiskt inte som korv), som var bränd på utsidan men isig på insidan, och njöt av att bara vara i stunden. Det är så det ska vara.
   Idag hade vi sista föreläsningen innan laborationerna och en seg pluggvecka tog äntligen slut. Har nu ca 1,5 veckas ledighet att se fram emot. Ledighet med plugg men inga föreläsningar i alla fall.


Härlanda tjärn

L

Själen får inte vara glad 7 dagar i veckan. Men lura den gärna.

Idag har representanter från mjölkfrämjandet föreläst och även lagat mat med oss. Det var lite vinklat, lite intressant, lite roligt och lite gott. Fokus låg på hur bra det är med mjölkprodukter men även hur man kan byta ut mjölkbaserade livsmedel mot lättare alternativ. Vi gjorde sensoriska analyser av bland annat crème fraiche, lätt crème fraiche, matyogurt, mellangrädde, smör, kesella, kesella lätt etc. Att stoppa en ren smörklick i munnen var väl inte det fräschaste direkt och hur analyserar man den smaken? Hmm,...smakar smör?
  Det lagades "maträtter" med olika alternativ av de föregående livsmedlen och vi jämförde smaker och gissade vilket av dem det var i maträtten. Inte varje dag man får äta chokladmousse (en av "maträtterna") för en god sak.
  Idag kom mina kort hem så nu är albumet lite tyngre.



L
 

Plenty of fun

Det är aldrig så tomt här som när någon precis åkt. Det är det värsta med besök.
  I helgen har lillasyster varit här. Det har varit bio "Fast and furious" (grymt bra, rekommenderar den till er som gillar snabba bilar och fina pojkar), kinamat, massa shopping...en kvinna som vi mötte påväg ut från en affär stirrade på våra kassar och sa "oj, de har shoppat mycket" och då såg hon inte de kassar vi stoppat i de andra(!). Det var även fika med GMO-enorma-chokladbollar, mer film i form av "Australia" och massa skratt naturligtvis. Det är så härligt att vara med någon som kan en utan och innan, som man kan vara sig själv med.



Nu är det sängen som gäller. Labb i morgon. Med Barbara...jippi.

L

mellan livsmedelskunskap och livet

Vi har det ganska bra vi dietiststudenter, sitter i solen och gottar oss mellan föreläsningar i livsmedelskunskap och lyckade tentaresultat. Härligt. Lättnad. Lycka. Biokemin är avklarad och det är nu bara att hålla ut denna sista kurs för terminen. Det ska nog inte bli så jobbigt då det äntligen handlar om det vi kommer jobba med. Livsmedel. Vi ska ha matlagningskurser för varandra ju! Lite skillnad från fysiologin det här hoppas man...
  Lovade mig själv att inte skriva detta men kan inte låta bli, föreläsaren Lena gav oss definitionen av ett livsmedel idag.
Lena - Ett livsmedel är allt man tar i munnen.
Dietiststudenter - ........(försöker vara vuxna och låta bli att skratta)
Lena - Euhm.....alltså, som man tar i munnen och sväljer.
Dietister - Asgarv
Efter 20 sekunder dimper en lapp ned i mitt knä "små simmare, Hurra!". 
  Än måste vi inte bli vuxna va? För vi har en bit kvar...




L

Familyphoto

Efter många försök fick vi allt till det.




Blev till och med ett litet leende på slutet.

L

Påska

Mycket händer men samtidigt ingenting. Det är nice att kunna välja vad man vill göra och inte behöva tvinga sig själv att sitta och stirra i en bok eller skriva anteckningar tills fingrarna deformeras. Har haft försenat födelsedagsfirande, påskat med släkten, shoppat med mamma, gått långpomenader med hundarna, softat på balkongen med pappa och jagat katten som rymt från balkongen tre gånger inom loppet av en dag. Det är så det ska vara ibland,...
 
L


Hög på endorfiner

Jag vill ha looooooov. Imorgon vid den här tiden är det nästan lov, kanske. Beror på om jag skrivit klart tentan eller inte. Hoppas det. Hoppas han är snäll och ger oss frågor som liknar de på de gamla tentorna. 
  Började dagen med 5km på bandet. Börjar bli beroende av den här morgonträningen, det är så sjukt skönt att träna tidigt och sen vara pigg resten av dagen. Alla endorfiner som rusar i kroppen och gör en lycklig. Mmmm...
Annat var det igår, genomled ett schlager-pass på V.hamngatan då den vanliga instruktören var i Frankrike. Det var inget roligt alls, hon hade Caroline af Ugglas "Snälla" på uppvärmingen....jag säger inget mer.
   Hemresa imorgon kl 14.
 
L

Varva plugg med städning

Gårdagen blev träning och massa plugg på studiegången 1. Vi gick igenom alla gamla tentor och svarade på 53 frågor om metabolism, proteiner, enzymer, DNA, you name it och kände att vi hade lite koll i alla fall. Lustig känsla innan en tenta, har inte haft det innan. Brukar panika tills tentan är över i princip men som sagt igår kändes det bra...tentan blir säkert sjukt svår bara för det. Det är i alla fall plugg som gäller idag med, varvat med städning och packning inför hemresan. Whohoo what a life!
 
L

Glans-ögonblick

Gårdagens roliga gav glans-ögonblick av olika slag. Riktigt goa människor på studiegången 2 (M och R har studiegången 1), fick många upplevelser och uppenbarelser under kvällen. Vissa minns jag bra och andra väntar jag på,...det är det som är glans-ögonblick av ett slag; de här underbara scenerna som ploppar upp när man minst anar det dagen efter och som får en att stelna till och tänka "gjorde vi?". Så underbart. Glans-ögonblick av det bra slaget är alla de underbara ögonblick jag får med er M och D
  Kvällen fortsatte på Sticky som var hopplöst trångt. Det är det som är problemet här, det är för mycket folk. Tacka vet jag Harrys i Vimmerby där man har 30kvadratmeter för sig själv. Nej då, så vill jag inte ha det, men det vore trevligt med med plats att sätta ned båda fötterna samtidigt på golvet. Det fanns det inte. Vi dansade i alla fall.
  Uppenbarelser på dansgolvet är kanske inte det vanligaste men nu har jag den kunskapen. Vart är kärleken i världen? D citerade Norrsveden som säger "I stockholm ligger folk med varandra och byter nr. sen". Sedan la hon till det han borde ha sagt "Det är så i göteborg också bara det att man inte byter nr". Ska det vara så? Är känslor fel idag? Vill vi ringa varandra och säga:
"L jag får snickarjävel!

"Åh, då har han inte tummen mitt i handen....hoppas att hammaren hans är rejäl...och...bygg som fan.
Helst ett helt slott"
Nej det vill vi inte. Det är deprimerande. Jag tror på känslor. Fast jag tänker inte leta, vill drömprinsen något får han faktiskt komma och knacka på.

L


Miss mess blir miss Princess

Nu är det klart för idag och nu återstår att göra en stålmannen förvandling
från miss mess; rufsigt hår, osminkad, träningsbyxor, bodiltröja och avskavt nagellack till miss princess; långt blondt skimrande hår, naglar i nya rödbruna färgen (Met Hb-färg kanske?), smink av något slag, CK-parfym och lilla svarta klänningen...Ha ha ha vem försöker jag lura, ska duscha i alla fall.
  Är ni ute i Göteborg inatt så ses vi kanske.


L


Nördigt snygg

Mmm, det var en snygg man på Turion idag. Nördigt snygg. Dert är sånt man gillar när man tvingar sig upp klockan 8 på morgonen för att bege sig till gymmet och springa 5km, en nördigt snygg man att titta på.
  Nu är det biokemi som gäller till klockan 16.

L

Är de nakna i augusti?

En vecka kvar nu. Idag har lite fallit på plats tror jag, det är ju bra. Förvånade mig själv med att gå upp vid 07.30 och springa 5km på bandet. Det var lite lättare att uthärda timmarna med läsning faktiskt. Men ge mig lov nu snälla.
  Det går inte att förneka att det är vår i Göteborg nu, solen skiner hela dagarna och det blåser ljumna vindar som fläktar alldeles lagom skönt. Det är härligt att promenera runt i och upptäcka nya vägar, och titta på alla människor som kommit ut ur sina vinterbon. För det är verkligen människor överallt så fort solen tittar fram. De går, sitter och ligger längs vattnet och uteserveringarna är överfyllda av dem. Alla bär solglasögon och äter glass. Bara ben i kjol och shorts kombinerat med tunna sommarskor får mig inte längre att tappa hakan där jag går med halsduk och vantar på, men det får mig att undra vad de ska ha på sig när det verkligen blir varmt...nu ska jag leta redan på solglasögonen och försöka smälta in.


L


Det är över snart

Solen skiner idag och det är sjukt jobbigt att sitta inne med näsan i en bok, men ska jag med Jens på lördag har jag inget val... Men jag hann faktiskt med en promenad vid vattnet förut efter lunchen och snart är det intensivpass på V.hamngatan, så lite liv finns det på Stampet. Ska försöka vara en bra vän och ringa fröken i Vimmerby sen också. Mycket mer än så händer inte här idag.
  Det får gärna bli påsk nu. Jag ser fram emot när det här är över faktiskt. Känns som att det börjar bli ett mantra "det är över snart, det är över snart".


L

RSS 2.0