oförklarligt hur 2008 kan bli 2011

Minns en dag i början av september 2008, någon sa "utbildningen avslutas med c-uppsats och sex veckors praktik" och det kändes som en absurd tanke och en evighet bort. Nu är jag där. Med färdig c-uppsats och godkänd opponering. Och från och med måndag har jag praktik i sex veckor som dietist på södra Älvsborgs sjukhus i Borås med patienter inom mag-tarmkirurgi, obesitaskirurgi, barndiabetes och barn med speciella näringsproblem. Var tog tre år vägen?

L

Student's Sunday

Igår var jag på 40-års kalas med Smulan. Tänk Solsidan. Tänk Ove Sundbergs 40-års kalas. Lägg till Motorman som härmar båtmotorer samtidigt som han mumlar en substanslös historia. Lägg till mig. Tur att det fanns vin, marsipantårta och trevligt sällskap. 
  Botade oss med sovmorgon. Och stuvade makaroner.

L


Att vara kritisk (till allt utom det jag ska vara kritisk mot)

Sitter i köket och gräver ned mig i uppsatsen vi ska opponera på. Dricker kaffe och blickar ut genom köksfönstret, ser kattungestora-råttor och halvstorabarn springa över min bakgård (ja enligt mina mått är det en bakgård)...har svårt att bestämma mig för vilka av dem som känns mest okej att ha där.
  Note to myself: Måste skaffa en katt. Alternativt en tiger.

L


Magpie by Me

Varit publik på en disputation där avhandlingen gällde "Sexually Transmitted Infections" och förmodligen var det första och sista gången jag hörde uttrycken: hederlig syfilis och tropiska könssjukdomar.
Hur som helst känns det lite lugnare inför kommande vecka då D och jag försvarar vår c-uppsats "Kan tillskott av zink höja spermakvaliteten hos subfertila män?" samt opponerar på uppsatsen "Kan selen skydda mot utvecklingen av diabetes mellitus typ 2?". 
Jag vill också vara expert på något och skriva avhandling, dock får det bli ett annat ämne. Jag ska gräva i något viktigt. Så fort jag skrivit ett vettigt ansökningsbrev. Och pluggat i två år till. Då ska jag gräva. Ned mig.
  När Smulan är på thaiboxning passar jag på att göra en del justeringar. Mitt eget märke Magpie by Me.


L


Låt inte Fiber-Tony ta hand om ditt gamla köksbord

Träffat Universitetets studievägledare idag och blivit galet peppad inför att läsa en masterexamen inom folkhälsovetenskap (health and economics som jag nämnde igår). Att ekonomiskt kunna försvara kostrelaterade hälsofrämjande åtegärder, och samtidigt ha lösningarna till problemen med mig från min grund som dietist känns som nästa utmaning. Eller ja, den stora utmaningen blir egentligen att ta sig in på programmet eftersom de bara tar emot sju svenska studenter. Ska lägga ned hela min själ i ett antagningsbrev som får dem att vilja ge mig en examen innan jag ens börjat där (har en back-up plan att läsa kurserna fristående så det löser sig i alla fall). Jag vill jag vill jag vill. Kan man tjata på Högskoleverket?
  En annan sak. Jag bakade sönder mitt köksbord igår. Det är numera bevisat att kostfiber är farligt för gamla, lackade bord. Det har lite samma effekt som sandpapper.

L

nionde september till femte april sammanfattat i 140 ord (typ, kan ha räknat fel)

Nu är jag där igen. Läser gamla blogginlägg med skräckblandad förtjusning. Inser två saker
ett. jag svär en hel del
två. jag visste inte hur rätt jag hade när jag den 25 augusti 2010 skrev: "Jag ska falla hårt i november."
för det är ungefär det jag gjort sen senaste inlägget. Fallit för Smulan. Och flyttat. Tagit farväl av hjärtehunden. Skrivit sista dietisttentan. Funderat på framtiden. Varit i budapest. Skrivit en c-uppsats om zinktillskott och manlig infertilitet. Otränat. Fått en bakmaskin. Fått jobb. Sagt upp mig från jobb. Börjat läsa liftarens guide till galaxen och fortfarande inte fattat poängen. fått framtidspanik och i princip bestämt mig för att läsa en master i health and economics.
Men jag är fortfarande cynisk. Och tillbaka.


L

RSS 2.0