Jag vill...

Jag vill också vara klar nu. Jag vill också jobba nu. Är så sjukt nöjd med att jag går den här utbildningen. Att jag hamnat rätt. Det känns faktiskt mer än rätt idag när jag varit på praktik, än det gjort någonsin tidigare. Min handledare är toppen och allergimottagningen är verkligen...hemtrevlig. Det är bästa sättet man kan beskriva den på. Jag är så nöjd. Usch vad det här inlägget blev "nöjt med livet" men det är känslan jag har just nu. Det var roligt att det visade sig att min handledare bott här i huset där jag bor(!).
   Nu ska här vilas en stund och sedan iväg på bodybalance.

L

Nostalgi

Har precis skrivit ut den färdiga rapporten. Kom inte ihåg hur framsidan skulle se ut så jag letade reda på rapporten från kemikursen vi hade innan sommaren. Blev lite nostalgisk när jag läste Claes fina lapp till oss. Är rädd att Frode inte blir lika nöjd men jag har gjort mitt bästa i alla fall. Panikade lite här förut när jag såg att en annan rapport ska in den 16 oktober. En rapport som man behöver en viss bok till som verkligen inte går att få tag i! Hoppas att det ska lösa sig på något magiskt sätt. Vi har ju trots allt inte ens börjat med den uppgiften än. 
   Nu vet jag verkligen inte vad jag ska göra. Fan vilken seg helg det här har varit(ja jag vet att det inte är helg längre men är fortfarande ledig). Ska minnas det sen när jag gnäller över att det är för mycket att göra.

L
  


"Hemafixare fixar"

Idag ska jag mig i pekfingret så det störtblödde. Inget särskilt med det egentligen men när jag tänker tillbaka så inser jag att jag skar mig i fingret med en konservöppnare när jag skulle hänga upp tavlor. Vem lyckas med det?
Resultatet blev bra i alla fall.
  Idag blev det en kort sväng på stan också. Lite kläder, ramar och en pärm till viktiga papper (min gamla gav upp innan sommaren och sedan dess har jag haft papperskaos här). Sedan lunch har det dock varit soffan som varit mitt hem eftersom jag är så sjukt trött och seg. Ingen ork och känner mig pre-förkyld. Usch jag vill inte bli sjuk. Förhoppningsvis går det att kurera med kan jang och sömn. 


Resultatet: blodigt och bra

L

 


kanelbulle

1000 meter i bassängen är avklarade och nu tänkte jag mysa ned mig i soffan med grönt te och en kanelbulle (Obs! Inte Hagabulle utan vanlig) som jag har varit sugen på nästan hela veckan. Det trista är att det känns som om jag svalt hela Valhallabadet,...är helt äcklig i magen. Det skedde när jag simmade ikapp en man med så mycket kroppsbehåring att det vajade som sjögräs. Chockad tog jag ett andetag och fick naturligtvis världens kallsup. Sådana män borde inte få simma på offentliga platser, i så fall borde de tvångsvaxas först.
  
L

Ledig helg?

Sitter och försöker bli klar med rapporten nu. Inte mycket kvar känns det som. Kanske blir det en ledig helg trots allt? Om det blir så tror jag faktiskt att IKEA står på agendan imorgon. Lite smågrejer + lite bra-att-ha-grejer behövs. Kanske en sväng och leta second hand butiker i stan också. Vi får se.
   Igår kväll var 5 Arvikabor och jag på bio. "Flickan som lekte med elden", den var väldigt bra. Nu känner jag sug efter den tredje och sista filmen (fast inte lika stort sug som för New Moon såklart). 
   Det är sjukt vad rastlös man blir av att bara sitta och skriva. Skulle hellre lägga mig och sova en stund. Men det ska jag inte. Nej det ska jag inte. Nu ska här skrivas klart!
Update: Jag tror att jag är klar. Det här är helt sanslöst. Vad ska jag göra nu då?


Ibland saknar jag er så att det gör ont...

L


När jag fick lusten tillbaka

Äntligen fick jag lite lust att skriva rapport, tiamin och järn avklarat (många bäckar små ni vet). Har en sjukt skön känsla i kroppen efter bodybalancepasset igår. Var så jäkla nöjd att jag orkade springa 30 minuter innan passet och ändå klara övningarna bättre än någonsin. Det krävs verkligen en hel del övning innan man kommer in i rörelserna på rätt sätt.
   Ikväll blir det siming och sedan tvätt. Men först iväg på redovisning av grupparbetet nu. 


Spödd har inga problem med pilates

L


Tuggummi till folket

Föreläsning om odontologi idag. Samband mellan kost och munhälsa. Tydligen kan man förbättra sin munhälsa rejält genom att tugga tuggummi sötat med xylitol. Litet tips till allmänheten (om man inte vill borsta tänderna efter varje måltid). 
   Nu ska middag lagas till och sedan är det löpning och bodypump som står på schemat. Tar det lite lugnt den här veckan med rapporten (tydligen,...kallas lathet). Det finns en helg till den. Just nu har jag noll inspiration. Hungrig som fan är jag också.


L

Diskussion

Ja nu tar jag nya tag med rapporten. Fattar bara inte hur EFSAs rekommendationer ska kunna bakas in i NNRs, det blir inge bra helt enkelt så det får vänta. Kanske kan klistra in dem på någon bra plats senare.
   Igår var det mys/spel-kväll hos M och det vara bara så himla kul, och även om vi gjorde bort oss i TP så rockade vi i Med andra ord. Det är sådana stunder jag känner att allt det här är värt något. 


L

Red lips

Jag kör röda läppar idag, allt blir lite roligare då. Som att städa och tvätta till exempel. Annars gör jag inte mycket nyttigt här. Borde väl skriva rapport men har ingen som helst lust eller ork. Var en sväng på stadsbiblioteket förut och lånade lite böcker. Ska kanske ta och lägga mig i sängen och läsa en sådan ett tag, innan jag beger mig till M för spel/mys-kväll. Ja så får det bli.
   Jag är lite nervös inför salsan imorgon. Men alla är ju nybörjare så egentligen behöver jag väl inte vara det...



L

Men, det är ju jag!



Nej det var visst min syster. jag blev lite chockad när jag fick det här MMS'ett av pappa förut. Erkänn att det vid första anblicken ser ut som mig.
  Jag är lite gladare idag. Datorn är fortfarande knäpp och måste lämnas in men experten jag pratade med idag sa att jag fick ha datorn så länge jag behövde den innan de skickar iväg den. Så nu kan rapporten skrivas. Blev förövrigt klar med beräkningarna idag. Skönt det. Vågar inte kontrollräkna ifall något är fel men det verkar stämma i jämförelse med Nordic Nutrition Recommendations. Jag lämnar det så.
   Fungerande avlopp har jag nu också sedan jag panikringde fastighetsskötaren idag och han kom och fixade handfatet och duschen. Whoho.
   Måste bara visa han som sitter i min bokhylla och gör min glad.


Smile like you mean it!

L


gör en systemåterställning (ja men en sådan gör jag ju varje dag)

Mobilen fixades lätt med en ny laddare som tur var. Mamma har rätt i att jag borde se till att få min fasta telefon installerad men som vanligt så är jag och allt tekniskt på varsin sida om jordklotet. Ja jag har mer problem. Datorn. Den nya. Den vägrar ladda batteriet (laddas inte ur, men inte heller upp) så jag frågade när jag var på Expert vad det kunde vara.
"Ingen aning men gör en systemåterställning så att allt försvinner så kanske det fungerar sedan. Annars får vi skicka iväg den." var svaret.
Så jag går hem och sparar allt arbete på USB (vill ju inte att 15 timmars kostberäkningar ska försvinna) och systemåterställer. Höll på att svimma av nervositet för att datorn inte skulle starta alls sedan. Jag vet ju fasen inte hur man systemåterställer. Resultatet blev i alla fall att det fortfarande inte fungerar att ladda batteriet, och att datorn är seg. Jag vill gråta.
Hur ska jag kunna slutföra den här kursen utan dator?? Har inte tid att skicka den en endaste meter. Experterna fattar inte det tyvärr. Imorgon ska jag dit igen och se om jag inte kan få dem att titta på det där istället. Eller varför inte ge mig en ny dator helt enkelt? Den är ju bara 1 månad gammal.
   I ren ilska slängde jag ned baddräkten och åkte till Valhallabadet och simmade 30 minuter (njöt bastu en stund efteråt också = heaven) men det hjälpte bara lite.



L


Nej, snälla jag har faktiskt inte tid

Mobilen behandlar mig respektlöst och vägrar inse att jag inte har tid för "Laddningsfel! Avbryt laddningen!" i illröd text. Någon som har svar på vad jag ska göra? (ja jag har tagit ur batteriet och kollat det och bytt kontakt) Den verkar ladda trots att meddelandet kommer upp, men det kan ju inte vara bra att ha den på laddning när det står så. Fan,...jag har inte tid att springa till Expert imorgon. Svik mig inte nu mobilen.



L


hennes arbetskamrater, som faktiskt kan engelska.

Jag hatar dag 4. Kostregistreringen ska ske för hand med hjälp av Livsmedelstabellen och jag har suttit sen kl 14.00 och har fortfarande middagen kvar (!) fan vad onödig tid det tar alltså. Nu lägger jag ned i alla fall, ska äta och sen iväg på Bodybalance. Vi fick sluta tidigare idag så egentligen har jag ju bara vunnit tid trots beräkningarna, föreläsaren i odontologi kom inte och Frode sa "nej, jag får inte tag i honom på kontroret,...eller på telefonen,...jag får inte tag i hans sekreterare heller." Då skrattade en hel dietistklass högt. 
  Dagens sågning kom under förmiddagens föreläsningar:
"Annika Dahlqvist erkänner ju själv att hon aldrig läser några studier. Men hennes arbetskamrater, som faktiskt kan engelska, borde ju läst dem i alla fall."  

L


PAL

Ha ha mitt PAL-värde var en rolig historia. Kom max upp i 1,8 den dagen då jag var på bodypump (1,0 är ungefär medvetslös). Genomsnittssvensken ligger på ungefär 1,5 har jag för mig men i alla fall. Det blev en löprunda på 3,6 km för att öka PAL-värdet lite för idag. Fortsatte sedan med hundarna en sväng runt stan så det blev lite extra där med. Det är bra för nu ska jag baka morotsmuffins (morotskaka fast i muffinsform).
   Imorgon blir det att ta mitt jobb som gudmor på allvar och vara barnvakt åt Hilma under dagen, och sedan bio med systern på kvällen. "Sommaren med Göran" ska vi nog se.





L

Fadderfika

Har haft en riktigt härlig kvällsfika med några dietistflickor som började termin 1 för en vecka sedan. Det känns så bra att kunna svara på alla de frågor de har och som vi också hade (fast vi inte hade några att fråga). De var ju sjukt trevliga också vilket inte gjorde saken sämre. 
   Annars har jag bara irrat idag tror jag. Pluggat lite(för lite), försökt packa inför imorgon då jag åker tillbaka till Vimmerby några dagar, och kollat efter ett datorfodral...ja jag har köpt skor också men det ska jag förtränga eftersom jag inte behöver några egentligen. Men de var ju så fina och ropade på mig trots att jag gick därifrån flera gånger. Det är höst/vinterboots i svart skinn. Skäll på mig någon om jag inte använder dem tillräckligt ofta nu.

L

Bodybalance

Väger mellan att gå på bodypump kl18.00 eller bodybalance vid 18.30. Nyfiken på det sista så det blir nog det...kanske. 
  Idag hälsade Alvin på under sista föreläsningen. Alvin pratade om vegankost.



L

Så trött

Bara längtar efter att klockan ska bli 21.55 så jag kan se "Roast på Berns" och sedan gå och lägga mig. Det är en sådan lång dag idag! Började 8.15 och hade föreläsning till 12.00 och sedan iväg på mjölkallergiskola (som var intressant, vår kaka var förövrigt riktigt god) och sedan till stan för att köpa Microsoft Office-paketet, sedan hem och plugga tills nu. Och då var jag trött redan vid 11.00.


Snart kommer jag hem till dig och då ska vi sova i röret ihop...

L

 


Gud ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden

Igår kväll började restaurangen (som är folktom i veckorna och fram till kl19 på fredagarna och lördagarna) spela vid kl22.30 så att väggarna i lägenheten skakade och hjärtat slog i takt till musiken, de höll som vanligt på till kl02.30. Jag inser att det inte fungerar att förbannad längre eftersom det är likadant varje helg. Så istället för att höja mitt blodtryck och öka risken för hjärt-kärlsjukdom insåg jag att jag måste acceptera att det är så här att bo här (även om jag tycker att det borde stå någon slags varning i hyreskonraktet). Försökte somna genom att låtsas att jag var utomlands...det fungerade inte.


Lägg till en bra bas med så har ni mitt liv.

L


Inglourious Basterds

Mycket bra film som får 4 av 5 morötter av mig för spänning, humor, fantastiska (och brutala) scener.
   Nu är det Pulp Fiction på TV4plus säger M, så nu ska jag se den.
   Här är mina nya stövlar. Just for you.



L

Jag har inte grönt hår

Jag känner mig så duktig just nu.
- min garderob är rensad och organiserad
- jag somnade inte under föreläsningen om Excel (såhär klipper man ut och kopierar...etc.)
- gummistövlar är införskaffade (med foder i fleece)
- 45 minuter simning är avklarat och mitt hår är inte grönt
Det är värt ett whoho.
  Imorgon ska vi på bio och se Inglorious Bastards. Alla ska väga sitt godis innan och hoppas att det finns med i dietistXp. Vi kommer inte att utsätta våra patienter för detta svors det på idag.
  Ett citat värt att nämna från dagens föreläsning "den bågade linjen" (jo men ordspråket lyder ju "det ska bågas i tid det som krokigt ska bli").

L


Fröken bloggar igen

Vilken tur att fina människor påminner en om att börja blogga igen. Annars hade jag ju faktiskt haft tid att diska, organisera garderoben (var kommer alla dessa kläder ifrån och varför har jag skor till en hel armé?) skriva kostdagbok (fan nu kom jag på att jag glömt aktivitetsdagboken!) och föra in data i DietistXp. Vi körde igång direkt med denna fruktansvärda kostdagbok som får oss att ställa följande fråga på föreläsningen idag:

- Ska man ha med sig en våg till festen och väga varje chips man äter då eller???
Svar: Nej ni kan ju höfta lite, ni vet ju hur mycket det är i en påse,...
- Jaha, så då ska man äta en hel påse för att vara säker på att man inte "underrapporterar"?

Vi ska alltså dokumentera vad vi äter i exakt mängd samt vid vilket klockslag vi äter. Utöver detta ska även aktivitetsdagbok registreras. Jag har många 1'or och 2'or i min hittills, men det ska ändras imorgon (1'or = Liggande, 2'or = Sittande). Skaffade nämligen träningskort på SATS idag...känner mig duktig trots att jag inte varit där än. Vet dock inte vad jag ska gå på för pass. Men det ska ge många aktivitetspoäng i alla fall.
  Nu måste jag ta tag i mitt liv lite. 
  Jag har förövrigt ett löfte om att bara tvätta 1 gång per vecka den här terminen. Så slipper ni läsa om det varje dag.

L




RSS 2.0