När det som inte får hända händer

I fredags fick vår lilla skrutt somna in. Vi har inte förlorat ett djur, vi har förlorat en familjmedlem.
Det känns overkligt, tomt och det känns som att jag går sönder inuti.

L

Håll tummarna med mig

Det finns inte mycket att blogga om just nu. Sitter och googlar kattsjukdomar, läser på veterinärforum, gråter och ber att veterinären ska hitta vad som är fel på min lilla skrutt. Förhoppningsvis kommer provsvaren imorgon. Försöker hålla humöret uppe och tänka att det kommer gå bra men det är fan svårt. Blir faktiskt lite lugnad av att läsa om alla kattproblem som liknar Kirres och som man hittat lösning på så kissen blivit bra igen...det ger hopp. Min lilla fina pojke, bli bra igen annars vet jag inte vad jag gör. Jag är ju inte ens hos dig och det gör ont i mig.
Du ska finnas. Du ska det.



L

Jag lever faktiskt

Efter helgen som var kände jag för en paus i bloggandet eftersom humöret går upp och ned. Hade en rolig helg med lillasyster här men ville helst ha satt mig på bussen och följt med hem till Vimmerby. Inte för att jag kan göra så mycket men känns bättre att vara där. Är kvar här trots allt, har dock bokat resa hem nästa vecka på torsdagen (4:e mars) och hoppas att det löser sig med matlagning och sånt i alla fall.
  Det har varit och är väl fortfarande egentligen lite kaos med spårvagnar och bussar. Tog mig till TYK smärtfritt idag och var med på ett patientbesök, övriga hade lämnat återbud så det blev en kort dag. Känns sorgligt att det är sista gången med min dietist på astma-och allergimottagningen nästa gång, trivs så himla bra där!
  Nu är det apoteket, bakning och plugg som gäller. Får se om det kanske blir träning också.
  Lite bilder från helgen som var: åt hemlagad pizza, fikade, köpte kuddar till soffan och var på bio (såg Farsan men bilden från Alice i Underlandet var lik min lilla skrutt där hemma så han fick vara med)

   

L


I've got a thing...

för vampyrer uppenbarligen. Är stenhårt fast i Vampire Diaries. Längtar redan till nästa torsdag kl20.
  Idag blev inte alls som jag tänkt mig. Vaknade på bra humör för första gången på länge. Har känt mig helt tom, irriterad och allmänt trött på allt sen efter tentan förra veckan. Men idag var det annorlunda. Hoppas jag hunnit ikapp mig själv för just nu är jag inte i fas med läsandet alls och det behöver jag vara om detta ska gå. Det som skulle blivit träning blev en kanelbulle, plugg, storstädning, OS och Vampire Diaries. Och det känns bra. Länge sedan jag impulshandlade en kanelbulle, och den var så god (lillasyster ska tydligen ha med sig hemgjorda semlebullar när hon kommer imorgon så jag gissar att det blir mer frossande den här helgen).
  Imorgon börjas dagen med hårklippning följt av träning. Sedan kommer lillasyster och det blir pizzabakning och fredagsmys. Äntligen. Kanske är det detta som får mig att helt slå över till pigg och positiv igen.

Extra tillägg: upptäckte att Oliver "flöt" lite i sin kruka idag trots att jag inte vattnat honom på länge,...överförfriskad i tisdags måntro?? Jag vet faktiskt inte alls vad som hänt där.

L (tillbaka till gamla signaturen för den är mer jag, enkel)


chef

Lite praktik idag med en MNA-undersökning(näringstillstånd-screening) i Mölndal. Det gick fint trots att vi hamnade på strokeavdelningen. Nu har man varit med om det också. Det känns bättre och bättre för varje patientkontakt, men jag känner fortfarande att det inte är inom vården jag vill vara. Hälsa, idrott och förebyggande är mer åt det hållet jag lutar.
  Nu är det storkok av köttfärssås på gång här. Lyckades få till det riktigt bra tror jag. Smakade gott vid provsmakningen och det luktar oregano i hela lägenheten (och det är alltid ett gott tecken). Hittade de extra smala spagettisarna på ICA igår så det blir naturligtvis det till. Bra uppladdning till bodypumpen sedan.


Oliver och jag firade som tokar igår...




day off

Ny kurs, nya tag...nej inte direkt. Jag tänker ta ledigt idag. Det hinns nog med allt som ska göras i alla fall. Mitt huvud kräver skön avslappningstid med bara lite tvätt, bokläsning och familjen annorlunda.
  Tonfisksallad med ägg till middag, länge sedan sist och lika gott som alltid.
  Gud jag är så trist just nu. Men det händer verkligen inget speciellt här, vi åker till hälsovetarbacken, lyssnar på en karl som stönar varannan mening och är så otroligt oinspirerande att det krävs kaffe och kaka (eller tanke på i alla fall) för att inte somna, vi sitter på elementet, värmer oss och gissar hur många som funnits före Kalle Segel...det är våra dagar här.
  Imorgon fyller Oliver år, 2 år tydligen och inte 1 år som jag fick för mig. Han är ju adopterad så det är lite svårt att hålla koll på det där. Partyhatten är fixad.


Mina elementvänner


hjärtahjärtahjärtahjärta

Halva dagen kvar men har hunnit med både långpromenad i solen, städning av lägenhet och 1500meter i bassängen och lite bastu på det. Handlat har jag visst också gjort. Bra där. Nu blir det lugnt resten av dagen, bokläsning nedbäddad i soffan med lite levande ljus och gott te. That's quality. Bara jag och Oliver. Han fyller föresten år på tisdag. Glöm inte att gratulera då. 
  Hoppas ni alla har en fin dag, alla hjärtans dag och allt.

 
Redan 1 år...tiden går fort.



välförtjänt helg

Sovmorgon. Det var så länge sedan jag hade sovmorgon att jag vaknade med panik och fick för mig att jag försovit mig. Men nej. Ledig helg. Helt fri. Inget att läsa. Inga måsten att göra. Kan det blir bättre?
  Frukost nu och sedan "göra stan" med M. Hoppas på många fina fynd nu när vi får unna oss eftersom vi pluggat hårt och i princip varje vaken tid på dygnet de senaste fyra veckorna.
  Imorgon är det alla hjärtans dag men jag har redan fått kärleksbrev. Igår. Det gjorde mig så glad. Fint kort och liten rosa kylskåpsmagnet från familjen med texten "Jag gillar de små sakerna i livet...skor, väskor och smycken". Tur att de inte känner mig för väl.



L

varför idag av alla dagar?

Dagen började fint med en spårvagnskrock som gjorde att M och jag fick gå morgonpromenad och åka en helt okänd buss (lite äventyr sådär) och se en helt ny del av Göteborg innan vi väl anlände till Medicinareberget med 5 minuter på oss att ta oss till tentasalen. Hann precis in och sätta oss innan klockan blev 9, inte alls stressade eller så...Tentan återstå att se hur den gick, men jag gjorde mitt bästa och vad mer kan man göra?
  Nu ska jag laga lasagne, träna och sedan ha myskväll med naturgodis och M.

L

slutspurten

Vad är detta egentligen? Igår kändes det så bra inför tentan men idag känns det verkligen som att jag inte kan någonting! Helvete. Och grannen ovanför kan väl sluta spela Scatman Joe när jag vill höra Melissa Horn och gråta över att jag tydligen inte kan något. Eller i alla fall skruva ned. Idiot. 
  Mer plugg nu. Till kl16. Sen är jag klar tycker jag. För den här gången. Sen får det gå som det vill, hade inte kunnat plugga mer än jag gjort trots allt.

"Jag vet vad som måste göras
Ända sitter jag kvar här
I ett sista kapitel som jag har förälskat mig i"
Vår sista dans - Melissa Horn


L


framtidsplaner

Duggan är avklarad och det känns på något sätt som att det redan är över trots att hela tentan återstår. Fick kvitto på att jag i alla fall har ganska bra koll på sjukdomsläran trots allt. Det känns skönt. Nu ser jag så fram emot helgen, har planerat shopping med M sedan länge (till och med drömt om det på natten) och någon dag tänkte jag göra våfflor. Bra att ha våfflor som framtidsplaner. Det är att ta en dag i taget.
  Tänker ha slappkväll resten av kvällen. Tvätta lite och inte tänka mer än nödvändigt.



L

räknar ned

Tog mig halvsovande till Valhalla imorse. Det blev simning 1500m i mysbelysning och det var riktigt skönt. Tyvärr druknande pluggförmågan pch jag orkade inte ge den första hjälpen. Det går alltså inget vidare med läsningen just nu. Vill bara att det här ska vara över. Bara 2,5 dag kvar. Ge mig styrka att läsa igenom allt för tvåhundrafemtielfte gången. Och ge min bläckpenna styrka att fungera för ännu några små marginalanteckningar. 



L

"ingenting är så jävligt att det inte kan bli värre" (Ior)

Slog nyss ihop Läkemedelsboken och anteckningarna för idag. Hade sista föreläsningar på förmiddagen, psykiatriska sjukdomar. Tur att detta är över på fredag annars hade dystymi inte varit långt borta.
  Ska dra över lägenheten med dammtrasa och dammsugare nu. Sedan blir det House, Familjen annorlunda och Medium. Ja mitt liv styrs av TV'n vissa dagar.
Imorgon planerar jag att gå upp kl07 och åka en sväng till simhallen. Vi får se hur det blir med det. Behövligt är det i alla fall.



L


kan jag visa mig på sats igen?

Bodypumppasset resulterade i att jag fick stå bredvid instruktören och träna/visa övningarna(hon hade ryggskott men ville inte att vi skulle missa passet). Har nog aldrig varit så här jävla trött efter ett pass kan jag ju säga. Man tar verkligen i det där lilla extra när 20 personer tittar på en. Men kul var det. Efter en stund.

L

stearin värmer

Gårdagen var precis vad jag behövde för idag har jag orkat ta mig igenom häften av kompendierna och förstått lite mer.
  Melodifestivalkväll på Bee blev till Melodifestivalkväll på Hard Rock Café (ja hur motsägelsefullt är inte det) som sedan blev hamburgare på Burger King som ledde till en timmes dans på trädgår'n innan jag skyndade hem i kylan och somnade nöjt till takterna från den persiska resturangen. Tack fina flickor som förgyllde kvällen!
  Tillbaka till pluggandet nu, ikväll blir det bodypump och Köping med M. Längtar.
  Just det. Är det ett partytrick att dricka stearin egentligen?

L

ibland går det bara inte

Nyss hemkommen från ett träningspass. Det hjälpte lite mot den krypande känslan i kroppen. Jag kan verkligen inte plugga idag. Det går inte. Tankarna är överallt och jag har så mycket överskottsenergi som bara vill ut att det är helt omöjligt att sitta stilla i mer än 10 minuter. Absolut inte 7 timmar alltså. Nya tag imorgon tänker jag.
  Nu ska jag njuta av resten av lördagen med långdusch, lasagne och sedan Melodifestivalen på Bee med härligt sällskap.

L

att hamna på avvägar

Mitt uppe i pluggandet finner jag mig själv stå och röra ihop en muffinssmet. Kardemummamuffins med sötningsmedel istället för socker, fungerade utmärkt och de blev sådär farligt goda att jag genast slängde in dem i frysen för att inte äta mer än en (fast några sparades i kylskåpet tills ikväll när M kommer). 
  Biljett är bokad till nästnästa helg. Inte för mig utan för lillasyster som ska komma hit och förgylla mitt liv i några dagar. Ser så fram emot det!
  Dags att återgå till plugg en stund till. Sedan blir det att laga omelett för jag är galet sugen på soltorkade tomater och röd pesto.



L


har jag sagt att jag är en enkel människa?

Nybakat morotsbröd och hemgjord varmchoklad. Nu är jag lycklig en stund.

L

Hålla huvudet över ytan

Jag har bokstavligt talat pappersöversvämning i lägenheten. De är överallt. Och när jag försöker få lite ordning blir det bara mer kaos. Det är föreläsningsanteckningar, renskrivningar av föreläsningsanteckningar, hand-outs, anteckningar från Läkemedelsboken och spridda anteckningar om RAAS-systemet från boken Människokroppen. Lägg till lite pappersfnyk från spiralblock också så vet ni hur det ser ut...blyerts har jag visst över hela mig också ser jag nu. Som vi sa igår "vi tar lån för att ha det såhär jävligt". Fast det är alltid värt det, när man väl kommer ut ur tunneln och ser ljuset.



Fistomte i vin kanske skulle liva upp det lite.

L

Needs

Att laga lasagne är nästan lika effektivt som att baka. Nyttigare också. Fast helst av allt skulle jag behöva något ångestdämpande blandat med upp-piggande medel. D tipsar om oxytocin-andning. Det fungerar också, men sen glömmer jag bort mig och börjar andas som en KOL-patient i sista stadiet. Fan.
  Behöver träning, behöver bra musik, behöver en kram, behöver sova, behöver choklad, behöver simma, behöver andas, behöver en ledig stund.

L

Inte tid

Hade precis mitt första insulinpump-problem någonsin. Kan lova er att man inte pluggar bra med 35 mmol/L i blodsocker och ketoner på grund av total insulinbrist. Nålen i magen hade vikt sig och därför rann allt insulin ut igen utan att jag märkte det. Men nu är det åtgärdat och jag ska försöka piggna till i huvudet och läsa lite sjukdomslära. Varför händer massa skit nu när jag inte har tid med annat än att plugga undrar jag?


Skärp dig till den 12'e är du snäll

L

Ut ur dimman

Ny vecka. Nya tag. Ett rejält tag i kragen är väl en bra sammanfattning av livet just nu.
  Tillbaka här efter en avkopplande helg i Vimmerby. Mjukstart på pluggandet idag eftersom jag gjorde ögonbottenfotografering och alltså inte har kunnat se tydligt förän nu. Innebär det att det är dags för plugg nu kanske...
  Jag vill ha ett liv. Det här är inte vettigt med bara massa läsning dygnet runt. Arg på duggan är jag också. Vad är syftet med den? Att få en fråga och svarar man fel på den får man inte göra tentan. Vettigt. Hoppas jag missuppfattat det.

L

RSS 2.0