Göteborg

NU är jag i Göteborg. Det är jävligt stort här. Bor i ett underbart vackert område (Haga/Linné) med gamla hus som ser franska ut.  Har ätit på en fransk resturang, Syranau. Har även irrat runt på medicinberget och letat efter rätt hus. Hittade det inte så vi får leta vidare imorgon. Nu blir det glass.

L  

Too fierce to function

Imorgon är det final i Projecy Runway och jag längtar!
  Just nu sitter jag ute, har äntligen lyckats få igång det mobila bredbandet...känns bra så här tre dagar innan flytten. Datorn är fixad också, formaterade den igår så slipper jag stänga på den 15 minuter innan jag ska använda den bara för att det tar 15 minuter för den att bli klar med allt.
  Har sprungit ute idag faktiskt. Det blev 3,6 km i skogen. Högstadiet hade idrott där med så jag hade lite sällskap om man säger så ha ha. Usch.
  Nu ska vi se om det går att ladda upp det här.

L

Rödluvan

Nu ger jag fan i det här. Har bloggat två gånger och BÅDA inläggen försvann. Här är min dag med en bild.


L

Mmm...

Hemma från träningen. Tränade biceps och triceps idag, samt slängde in en benövning för att ge armarna en paus. Naturligtvis blev det kondition med fast på trampmaskinen istället för löpbandet då jag har ont i ena knät av någon konstig anledning. Det gör ont inuti knät...konstigt. Nu hör jag konstiga ljud här... Det var ena hunden som stod och käkade en strumpbyxaförpackning (de av papper från Lindex). Hon är lite för hungrig ibland. Här sorterar vi inte papper för hon hinner äta det innan de hämtar det till återvinning.
  Nu ska jag hoppa in i duschen, peela lite tänkte jag. Ser att solbrännan börjar försvinna rejält nu, kan ju hjälpa den på traven så man får lite ny fräsch hud igen. Sen blir det att fixa naglarna och sätta sig framför "Project Runway" (enda tv-serien jag följer) med mamma och mysa med rom-russin-glass och hallon-te. Det är de nästa sista avsnitten idag. Jag hoppas faktiskt att Christian vinner för han är verkligen ett riktigt orginal och hans attityd är så skön. Antingen älskar eller så hatar man honom. Mamma hatar, jag älskar.



L

Lägenhet i Göteborg

Det slog mig helt plötsligt att jag flyttar snart. Sanslöst hur fort tiden går. Såg några av eleverna från den klass jag var klassföreståndare för vårterminen 2008 (ett vikariat) och jag kände hur jag blev alldeles tårögd. Ljuger om jag säger att jag inte saknar det lite. Saknar dem lite. Blir chockad när jag möter dem på stan för de växer så enormt fort, blir vuxna så fort man vänder ryggen till. Är mitt liv likadant? Blir jag mer och mer vuxen fast jag inte tänker på det? Vart tar tiden egentligen vägen. Det är inte länge sen jag gick i 7'an känns det som. Det blev inte bättre av att systern började gymnasiet igår. Hon är så himla stor nu...jag är alldeles för känslig. Det är för mycket som händer, vill bara att allt ska lugna ned sig och att jag ska få lugna ned mig. Måste ju säga att det är mysigt att sova i någons famn när man känner sig så här jäkla splittrad. Ena sekunden är jag överlycklig över att jag äntligen ska få börja plugga och se något annat än Vimmerby och nästa sekund tjuter jag nästan för att allt går så fort och jag vet ingenting om framtiden mer än att jag ska plugga.
  Någon som har en lägenhet centralt i Göteborg som ligger och skräpar någonstans? I så fall är jag väldigt intresserad av den.



Jag är kär i min almanacka. Den är ett enormt stöd ju nu. Ha ha.

L

Färgklick

Igår fungerade det inte att blogga. Gjorde i och för sig inte så mycket mer än att slöglo på "A lot like love" samtisigt som jag pratade med min norske jänte. Idag har jag förstört massa pengar i Västervik. Hittade den perfekta ultimata kalendern. Äntligen! Precis en sådan som jag letat efter med röda skinnpärmar och heldaga inuti. Den förtjänar en bild känner jag så det kommer senare, förmodligen imorgon eftersom jag ska åka hemifrån strax. Hittade även höstskor och en röd fin kofta som också blir bra höstplagg. Rensade garderoben i helgen och nu består den av enbart svarta, vita och grå kläder så jag behövde faktiskt en färgklick...
  Nu fick jag skrivkramp. 

L

 


Mamma Mia

I början satt jag med panna i djupa veck och tänkte "vad är det här?!" men sen kom jag in i stämningen och det hela slutade med att jag trallade med i sångerna och tyckte filmen var riktigt bra. Eller ja...den var bra i alla fall. Förstår inte grejen med att den blivit så populär. Men det är väl som med Brokeback Mountain. Jag fattade aldrig grejen med den filmen heller. Jag menar...vad? Härnäst står Hancock (stavas det så?) på tur. Will Smith är aldrig fel.
  Ser på klockan att tränigshuset har öppet i 40 minuter till. Ska jag? Nej, orkar inte. Tappade gnistan lite känner jag. Vill GÖRA något men jag vet inte vad. Har städat och rensat så det är klart inför flytten. Vad mer kan man göra? Avskyr den här staden just nu. Konstigt egentligen att jag lyckas skylla min uttråkning på staden jag bor i. Ha ha. Kan ju bero på annat. Jag menar, det bor ju 6000 andra nissar här som tydligen lyckas sysselsätta sig. Bara jag som sitter här och har tråkigt. Ha ha känner självömkan lägga sig som en filt omkring mig. Skärp dig nu för tusan!
Nu gör jag en lisat här på vad jag kan ta mig för:
- Dammsuga (fan vad kul en söndagkväll)
- Leta lägenhet i Göteborg (har redan gjort det 5 timmar idag)
- Bädda ned mig i sängen med "Djävulen bär Prada" (som jag redan läst)
- Åka ned till OK och hyra en film (vilken?)
- Titta på någon gammal film jag har liggande här (VILKEN?)
- Välja ut några foton och rama in
- gå ut och gå (det ösregnar)



Jag vet vad jag egentligen vill. Men det går inte. Inte ikväll. Det är därför jag är rastlös....undrar när katten ska börja skrika?

L

Träna varje dag

Jag är seg och katten håller på att skrika ihjäl sig för att han inte får gå ut. Han fattar inte att det regnar. Vi skriker åt varandra just nu och han gör allt för att sabotera mitt blogginlägg. Springer över tangenterna och racear runt i bokhyllan.
   Jag vill träna. Kom på att bion idag krockar med öppettiderna på träningshuset. Fan kände jag då. Vill så gärna träna. Sprang igår men det är inte lika tillfredställande som att få springa och gymma lite efteråt. Börjar tro att jag lider av träningsmani. Folk säger det till mig i alla fall men jag viftar bort det. När jag tänker efter så kanske det stämmer. Äsch, det är skönt helt enkelt. Jag mår bra av att träna varje dag. 




Katt till salu. Jävligt billigt just nu.

L

Nobelmiddag

Hade en riktig solskensstund förut. Pratade nämligen med vännen som flyttade till Norge för exakt en vecka sedan. Hon hade precis blivit dubbad till läkarstudent. Nollningen var alltså över. Jag har min framför mig...med sittningar som har SAGA och NOBELMIDDAG som tema. Hjälp. Vad har man på sig då? Prinsessklänning? Kan ju i och för sig köra på som drake eller häxa...tips på vad man kan ha på sig? Hur som helst, nu kom jag ifrån tråden lite, vi pratade över Skype och det fungerade ju skitbra! Har aldrig använt det innan. Det var så underbart att få höra av henne och få prata lite singelsnack. Ha ha ha.
  Imorgon blir det bio förresten, ska se "Mamma Mia" med en annan vän och hennes mans farmor(?). Jaja, det blir nog bra, har ju velat se den filmen länge. Alla säger att den är så bra. Vad tycker ni?
  Jag kan fortfarande inte infoga mitt personlighetstestresultat så nu struntar jag i det. Var tydligen en lyssnare i alla fall och det stämmer nog ganska bra.

L

Jag hemmafru?

Ha ha gjorde precis personlighetstestet http://se.41q.com/ som http://bumbi.blogg.se/ länkade till. Jag skulle tydligen bli en bra hemmafru...eller präst. Ha ha, hoppas att jag som dietist också får nytta av min lyhörda sida. Det får jag nog.

Här skulle en bild av resultatet vara men det verkar inte fungera. Testar igen senare.

L

Kommentar

Förtydligar vad jag anser vara fjortismusik här. Det här är dock enda gången detta kommer figurera i bloggen, tro mig.



Nu kanske ni som gillar detta blir asförbannade, några kanske anser att det inte är fjortismusik ens. Men det är det! Detta är vad epa-raggarna och 740-raggarna spelar på hög volym med extra bas när de åker varv efter varv efter varv på torget med baksättet fyllt med packade småbrudar. För mig är detta typiskt småstad. Ytterliggare något positivt med att flytta härifrån borde ju vara att jag slipper sånt nu, eller? Vågar inte hoppas för mycket. Sista jag var i Stockholm såg jag 740's vart jag än vände mig. Fasa.
  Det här var inte vad jag tänkte inleda med men eftersom jag för första gången fått en kommentar om ett inlägg så kände jag mig så glad att jag var tvungen att svara på den med ett helt inlägg.

L

Kirre

Bara för att jag tjatade om honom måste jag ju visa vem det är jag är kär i och alltid kommer vara kär i.



L

Figured you out

Ja, som ni ser på överskriften så har jag hoppat från Kent till Nickelback. Vet ni, jag har nog ingen musikstil som representerar mig. Är en enda stor mix av allt. Allt utom fjortis dunka dunka tjafs. Ni vet de här töntiga låtarna "det är så synd att du är så söt" bla bla bla. Sånt tål jag inte.
  Ja det är fredagkväll, exakt två veckor kvar tills jag flyttar till Göteborg, och jag har haft en deja vu kväll från förra sommaren. Med det syftar jag på att jag kollat på "Pearl Harbour" och haft tårar i ögonen genom nästan hela filmen. Älskar killarnas vänskap. Den är så jävla fin. Sånt får mig att gråta.



Inatt ska jag sova hemma med min stora  kärlek. Min fina myskatt. Han är sur på mig för att jag inte sover hemma så mycket nu för tiden. Ska försöka vara hemma hos honom så mycket som möjligt nu innan flytten. Gud jag kommer sakna sönder mig själv efter honom. Det är det enda som känns jobbigt med att flytta, men han får komma efter så fort jag hittar en egen lägenhet. Ska ju vara inneboende till att börja med och då tar man inte med en katt...oavsett hur kär man än är i honom.

L

Kurslitteratur

Idag har det inhandlats kurslitteratur. Det blev dyrt men nu har jag nästan alla böcker till den här terminen. Fick mina papper från Göteborgs universitet igår. De hade kommit till våra grannar istället för till mig. Typiskt. Jag panikade ett tag innan jag lugnade ned mig och verkligen läste igenom allt noggrant samt orienterade mig på kartan de skickat med. Det här blir skitbra...så småning om. Konstaterade att det tar 7 minuter med spårvagn från lägenheten till skolan. Samt att spårvagnarna går var 10:e minut. Perfekt. Hittade även friskislokaler med gym och normala priser. Är ju något av en träningsnarkoman så sånt är väldigt viktigt. Första kursen blir Basal nutrition, det låter väl intressant? Tycker jag i alla fall att det gör. Åh, vill ha hem böckerna nu så jag kan bläddra i dem och känna mig glad över att det här äntligen kommer att starta. Det känns som om livet startar på något sätt. Eller ett nytt kapitel i livet kanske jag ska säga. Det är nog dags att "go public" med den här bloggen snart också. Är ju lite anonym för tillfället. Ingen av vännerna vet om att den finns. Bara ni som av misstag ramlar in här...
  Undrar om det blir någon film ikväll. Hoppas det. Film och massa mys är vad jag behöver just nu (filmen kan kvitta, ge mig mys bara så är jag nöjd).



L

Melting smile

Har inget spännande att skriva. Vaknade tidigt, gick ut och gick. Var på stan, köpte nya springskor. Tränade, hamnade framför datorn. Just det, köpte lite svart spets på cubus också. Alltid bra att ha lite svart spets. Det förnöjer.
   Det finns ett leende som smälter mig fullständigt och det är fan inte bra alls. Verkligen inte. 
  Jag saknar vännen i Oslo nu. Så nu har jag skickat iväg ett mail till henne där jag fläker ut mitt liv fullständigt. Har säkert lyckats skicka det till alla i adressboken med. Typiskt mig.

L

 

Kursstart

Börjar få panik över att jag ännu inte fått några papper från dietistutbildningen i Göteborg. Har ingen som helst aning om när eller var uppropet är. Hoppas att det är den 1 september som det andra uppropet skulle varit. Vill även veta hur många poäng de två första terminerna omfattar, så att jag kan ansöka om studielån. Varför ska det vara så svårt att få tag på någon människa som kan svara på detta?
  Idag har jag hunnit med att springa en sväng faktiskt. Trots att jag vaknade vid 11. Sov faktiskt väldigt bra inatt trots att jag sovit under dagen igår (som jag sa att jag inte skulle göra). Kom hem vid halv sju imorse då han åkte till jobbet men gick och la mig igen och sov till elva som sagt. Senare idag ska jag simma. Ska bli kul, det är nästan ett år sen sist jag verkligen simmade. Badat har jag ju gjort en del men inte simmat. Åh....bastu. Blir perfekt för mina, för tillfället, övertränade och ömma muskler.
  Nu ska jag se filmen "En ung Jane Austen" som jag hyrde igår men aldrig hann se klart. Kanske äta lite glass med...



L

Så nära får ingen gå

Har snöat in på Kent nu. Tur att jag inte byter musiksmak som andra byter kläder.
  Är riktigt trött nu känner jag. Kom hem för någon timma sen och har precis duschat. Sängen ser väldigt lockande ut just nu. Nej måste hålla mig vaken, annars kommer jag ligga och stirra i taket inatt om jag sover hemma. Hopplöst. 
  Ska i alla fall försöka åka ned och träna vid fyra tänkte jag. Springa några kilometer och träna rygg. Imorgon kanske det blir simning med en kompis. Fast vi är nog mest ute efter ångbastun...så skönt. Kom att tänka på hårinpackning nu. Perfekt att ha i bastun. Måste klippa mig igen snart...på tal om hår alltså. Luggen hänger i ögonen på mig. Funderar även på att klippa upp håret massor men jag vet inte. Ångrar mig säkert sen.

L


Kyckling med cashewnötter

Andra gången den här veckan jag ätit kinamat. Samma rätt båda gångerna och jag är lika proppmätt som jag var i måndags. Varför lär jag mig inte att känna efter när jag är mätt? Det är för gott helt enkelt. Det var pappas förslag att vi skulle beställa kinamat idag. Jag och mamma blev jätteglada för vi älskar sådan slags mat. Fast sen säger han att han inte vill ha det. Varför ger man ett sånt förslag om man ändå inte vill ha det? Hmm.
  Nu är en av vännerna i Oslo. Jag saknar henne redan massor. Vi skulle vara singlar i samma stad men det sket sig ganska rejält. Hur långt är det mellan Oslo och Göteborg? Jag tar båten. Vilket team vi kan bli sen allihopa. Har läkarstuderande, apotekarstuderande, sjuksköterskestuderande och en dietiststuderande(jag). Rent teoretiskt borde vi kunna öppna en egen klinik och bli rika. Får väl se om ett par år när vi är klara. Det kryper i min kropp nu efter att få flytta och börja plugga. Så kommer jag säkert inte säga om några månader men just nu vill jag det så mycket att det pirrar i hela kroppen på mig. Som när man är kär nästan. Fast det är jag inte.
  Systern frågade lite försynt om honom som jag träffat nu de senaste dagarna, hon undrade om det var något och jag sa "nej, vi bara träffas". Hon nickade och sa sedan att "ja det är ju kul att ha någon man kan sitta och snacka med". Jag brast ut i världens skratt och fortsatte skratta hela vägen till Rumskulla och hem igen. Hon är för söt. Det tog en stund innan hon fattade varför jag skrattade.
  Har beslutsångest om vilka skor jag ska ha ikväll. Har ett par röda, höga remsandaler som är väldigt snygga till resten av kläderna. Men jag vet att jag kommer få ont i fötterna av dem. Ska jag ignorera det, lida och vara snygg eller ska jag ta ett par sköna skor som inte är fula men ganska intetsägande?



L


Tristan och Isolde

Det var inget lyckligt slut. Filmer utan lyckligt slut borde förbjudas. Det kan ju inte vara meningen att man efter en film ska vilja gråta för att det var ett sorgligt slut. Bannlys snyftfilmer och ge mig ett lyckligt slut...eller åtminstonde James Franco.
  Sängdags med Barbra Taylor Bradford och merci nu.



L

Addicted

Headbangar för mig själv till Simple Plan. Vad är det för musik egentligen? töntpop? Jag vet inte, men det funkar, både till headbanging och löpning i skogen (och gymmet). Tänkte på en grej när jag var på gymmet idag. Hur blir det med min träning när jag flyttar? Vill ju hålla igång. Frågan är om jag ska springa runt ute på gatorn, sicksacka mellan bilar och gatljus (ja det finns säkert någon park eller skog). Eller om jag ska lösa kort på något gym? Fasar för att det ska vara jättestort allting. Världens största lokal med tusen maskiner och vikter som jag inte fattar vad jag ska göra med. Pinsamt. Är i och för sig sugen på att börja simma igen. Kanska ska satsa på simhall istället...där vet jag ju i alla fall vad jag ska göra.
  Kan pricka av internet på min "att fixa innan flytt" lista nu. Det var inte krångligt alls med mobilt bredband, det enda problemet är att det inte fungerar i mitt rum där jag är nu. Förhoppningsvis fungerar det i rummet i Göteborg. Där bor jag ju i lägenhet och inte i en källare. Tog telias mobila bredband för 199kr/månad (med fritt surf till 1 januari 2009). det blir nog perfekt. Tänk att det är 2009 snart...kom på det nu när jag skrev 2009. Känns som om det var igår det var millenium skifte till 2000. Är jag gammal?....Näää. Inte än.
  Ska ut imorgon förövrigt. Med två gamla naturarkompisar, ska bli kul. De är båda två som lyckopiller så jag får garanterat en lyckad kväll.





L

Mobilt bredband

Hur fungerar det egentligen? Jag syftar på när man har en sån där "dongel" och inget fast bredband alls. Fungerar det överallt eller bara utomhus på vissa platser? Måste skaffa något sånt nu inför flytten. Här hemma har jag ju trådlöst bredband med router men det vill jag ju inte ha när jag flyttar. Vill ha mobilt bredband. Det får bli ett besök på Expert idag när jag orkat göra mig iordning. Ramlade in här vid 06:30 imorse då han åkte till jobbet, blev några timmars sömn till för min del men jag är ändå väldigt seg känner jag. Måste ta mig i kragen nu och borsta håret i alla fall.

L
 

Inspiration

Känner att man borde skrivit och klokt och inspirerande i sitt första blogginlägg men jag får verkligen ingen inspiration. Beror kanske på att jag lyssnar på Kent och väntar på att mobilen ska klicka till och meddela att jag fått sms samtidigt som jag tänker. Detta är ju i och för sig inte mitt första blogginlägg eftersom det är min andra blogg. Gick ju bärsäkragång (hur stavas det?) på nyårsafton och tog bort alla medlemskap på alla internetsidor och då åkte även bloggen bort i bara farten. Nu är jag dock redo att vika ut mitt liv igen känner jag. Lite äldre, lite klokare och mycket snyggare (ironisk).
  Nu klickade mobilen så nu ska jag avsluta här och bege mig till någon. Någon som stod i duschen. Undrar hur man sms'ar då? Jaja.

L

RSS 2.0