saker min pappa vill glömma

Pappa: X på jobbet hade Jesus på krysset på tröjan idag, med texten "så kan det gå snickarjävel" över. Jag kunde inte låta bli att fråga X om han inte visste vem hans farsa var. Han svarade "nej vadå? jag var inte så bra på sånt där". Jag sa "men du vet att det är han i vassen du har på tröjan eller?"
Mamma och jag: Hahahahahahaha! Jesus låg ju för fan inte i vassen. Det var Moses!
Pappa (surt): Äsch det spelar väl ingen roll...poängen var att hans pappa var snickare inte han. Så det så.
Jag: Fast han var ju snickare tills han började gå runt och hålla på. Man hade väl samma yrke som sina föräldrar på den tiden.
Mamma: Hahahahaha! Var det i vassen han lärde sig gå på vattnet då? Hahahaha!
Pappa: Nu håller ni tyst om det här.

Utöver den episoden då han fick lax i ögat och blev tillfälligt blind är detta det roligaste han har gjort.

L

among wood anemones

När man flyttar hemifrån är det helt okej för ens syster att lägga beslag på bästa rummet (källarvåningen i detta fall) medan man själv förpassas till crap-rummet. Det rum där systern huserat och på något sätt intalat sig att klarblå väggar is the shit. Det har bara tagit 1,5 år för mig att tjata mig till en förändring. Nu var det gjort. Rummet ser ut som ett litet himmelrike med trägolv, krämfärgade väggar och vit murstock som bryter av fint. Det är harmoniskt. Vilket leder mig till poängen som är att jag vaknade klockan 10 idag. Lätt chockad över att jag sovit så länge. Men hur underbart som helst att äntligen vara utvilad.
  Promenad med hundarna och fika har hunnits med. Lite mindre studier lästa än vad jag planerat men det löser sig. Ikväll har syster 18-år fest och jag ska ge mig iväg på jakt efter de bästa hörselskydden. Är det bara jag som mår dåligt och får ångest av basljud? Det är hemskt.
  Nu ska vi äta risgrynsgröt.

 

L


Oj. jag råkade ta sönder trappan

Sist jag var hemma lyckades jag ha sönder dammsugaren. Idag hann jag inte ens in genom dörren utan slog resväskan i yttertrappan så att en stenplatta sprack och halva trappan föll ned på gräset. Jag tänker att pappa blir glad som får lite att göra imorgon när han kommer hem.
  Kunde inte låta bli att dra ut hundarna på promenad. Det är verkligen ett hav av vitsippor här i kring, jag saknar vitsippor.

L

min dator känner mig

När jag ska kommentera i min egen blogg dyker detta upp:



Tack för den.

L

reminder

Jag har time-out i huvudet. Förra gången jag åkte till Vimmerby fick jag bokstavligt talat sitta på resväskan för att få igen den. Idag ligger det en sport-bh och en mobilladdare lite ensamt i varsitt hörn och jag kan inte få fram en enda vettig tanke om vad jag måste packa. Jag lovar att jag kl23 kommer att komma på massor, ligga i sängen och vrida och vända mig innan jag går upp och packar på riktigt.
  Inte kan jag göra en näringsvärdesberäkning heller. Jag tror att jag köpt mina betyg i matte, för det är helt omöjligt det här...skitfibrer (någon fin dietist som kan påminna mig om hur man beräknar g/MJ på fiber?).

L


Hyde Park 9-11 juni. det låter inte helt fel.

Pimplar kaffe som en tok (för att inte somna där jag står) och försöker mentalt intala mig själv att jag idag ska somna senast kl23. Det här med att snitta 4h sömn per natt fungerar inte i längden. Men jag har post-tenta-sömnstörning. 
 Borde läsa studie. Borde sammanfatta evidensbaserad medicin. Borde räkna på D's kost. Borde träna. Borde göra en jävla massa grejer. Kommer göra: ta bort nagellack (trots att jag har fått en lite crush på det nya rosa så får det bli att återgå till det gråsvarta som inte får naglarna att se ut som godis), packa väskan inför hemresa imorgon, ringa syster och önska grattis på 18-årsdagen, se Grey's och sova (får väl se hur det går). Hur nu detta ska ta flera timmar har jag inte tänkt ut än men på något sätt kommer jag hålla mig ifrån allt vad studier heter, det har ni mitt ord på.
 
L
 

Hej, det är Gud. Har du tid att snacka?

På grund av grov sömnbrist kunde man idag höra i källaren på medicinarelängan:
L: Det ringde från ett konstigt nummer tre gånger igår kväll. +213779265719. Vad är det för land?
D:
(bläddrar frenetiskt i sin lilla bok) Det finns inget land som har det...
L: Undrar om det var Gud.
D:..............
L: Undrar vad han ville i så fall. Han kanske ringer lite random till folk. Du vet, en gång i livet får man ett samtal från honom. Och så svarade jag inte.
D: Han kanske bara ville säga "It's your lucky day".
L:....och så hade jag inte tid att prata.
D:...............
L:...jag är inte klok i huvudet. Men om det inte var från ett land som existerar. Vad finns det mer än Gud?....ja det kanske var han där nere istället.
D: Mer troligt.

Så känner ni för ett snack med Gud kan +213779265719 eventuellt vara hans nummer.

L



Vintage Hostel i paris 12-14 juni

Nu är första bokningarna inför tåggluffen fixad. Flygbiljetter från Sverige till London samt hostel i Paris. Och det känns så bra! Vill ha sommarlov nu. Fast ändå inte.
  Renskrivning renskrivning och åter renskrivning är vad den här dagen handlar om. Lite promenad och lite annat skoj också. 



L
 

en kärleksförklaring som räknas

L:
din cyrrufutta
du har stulit mitt hjärta. kommer aldrig hitta någon som är så bra som du.
.kärlek
.

D:
du kan vara cyrrufutta
du får inte säga så, jag blir rörd!
och vet du. du sitter tusen gånger djupare i mitt hjärta än vad kuken någonsin har gjort.


L

won't go home without you

Jag ska aldrig mer äta chips i hela mitt liv. Kastar en förbannelse över chipstillverkare. Och en över öl, som får mig att äta chips som jag egentligen avskyr. Klassfest med dietister är farligare än man tror. Alla laddade sina förråd inför kommande diet-dagar.
  Slappdag idag. Sex and the city - the movie. Men nu är det soligt ute så en promenad är på sin plats. Speciellt när träningen ikväll blev inställd på grund av mer spännande planer...




L

Life is compared to a voyage

Det är helt fantastiskt väder ute. Jag har hittat den perfekta resedagboken, det är klass-/födelsedagsfest ikväll och om 2 timmar ska jag på promenad-date. Och känner mig nästan klar med Atkins-kostråden till D. Kanske kan det bli en riktigt bra dag idag. Eller också kommer jag ångra den i all evighet.
 


L

makrillmiddag

Hade D över på middag idag. Eller lunch fast med middagsmat och lite kostprat på det. Vi är lika arga båda två över att man måste följa antingen GI eller Atkins/LCHF så det blir perfekt. Två arga labbrapporter kan hon vänta sig, studielovern. 
  Det är skönt att det är fredag imorgon. Helg med födelsedags-/klassfest väntar. Och träning. Massa träning eftersom den här veckan mestadels innehållit långpromenader. 
  Hockeyn får avsluta kvällen. Skrik med mig så att Djurgården tar hem det här.

L
 

det här med dubbelmoral

Ibland blir jag bara så arg på den här utbildningen. Totalt vansinnig för att man måste äta olika dieter och annan mat än man brukar några veckor eller dagar här och där. Det är fullständigt orelevant att bli så arg men det blir jag. Fy fan för att folk ska bestämma vad man ska äta. Sa till D förut: jag hatar att folk ska säga vad jag ska äta, det värsta som finns är att gå till dietisten och få se ett jävla bildspel med becel. Jag blir vansinnig.
D
: Ändå utbildar du dig till dietist?
Jag:............jag ska göra det så jävla mycket bättre.


Jag ger dubbelmoralen ett ansikte.

L






i have nothing

Vissa dagar saknar jag dig, min skrutt, så det gör ont i hela mig.



"I'd do anything to be at your side. I'd be anyone to be at your side. I need your life in my life, need your light in my life, need your light"

L


Dumping by vision

Lärde oss om Dumping idag. Det är något som kan inträffa hos patienter som genomgått en gastric bypass operation och innebär i princip att de känner trötthet, får "hot flushes", mår illa, krampar och måste lägga sig en stund (på grund av högt intag av feta eller söta livsmedel). Det slog oss där vi satt (hundra procent fokuserade) att det är ju precis vad som sker med D när hon ser ett par vackra nyckelben, eller en randig tröja. Har alltid undrat vad det kallas...
  Nu ska jag ta mitt kaffe och sätta mig och sammanställa de senaste dagarnas föreläsningar.


L

Om du ser ut som på ditt passfoto, då behöver du ut och resa

Första vaccinationen inför resan är gjord. Även första inköpet till resan. En spork...eller vad de heter. Rosa och fin är den i alla fall.
  På vagnen hem såg jag den skönaste jag kille jag någonsin sett. Med hörlurar i öronen och ipoden som mikrofon rockade han loss fullständigt. Helt underbart. 
  Upptäckte att min vitlök börjat gro. Då äter man vitlök för sällan.


L

Eurotrip2010

Jag längtar längtar längtar.
  Och jag lär mig använda picasa 3.


L

we can still afford to not make sense at all

Gårdagkvällen spenderades på Vasa med D, öl och massa fint. En svensexa pågick och självklart ställde vi upp och åt godis från den blivande mannens hals. Upptäckte att D inte bara gillar blondt och hungrigt utan även turkish. Jag höll fast vid de något kortare. 
  Två timmars promenad i solen idag och jag känner äntligen lite ro inom mig igen.


Sveriges framsida har även en väldigt vacker baksida
(låtsas att det är min bakgård även om det felar några hundra meter)

L

Prickar.prickar.prickar

Det är inte lätt att hitta prickiga strumpbyxor i Göteborg kan jag lova. Men till slut, efter 2 timmar dök de plötsligt upp och de kommer bli pricken över i'ett ikväll.



L

Apropå dålig humor

Oliver har en polare över här ikväll. Se så lycklig han är.


Det var en god vän (nej förlåt, nu har jag bott i Göteborg för länge)

L

Fredagsmys på mitt sätt

Äntligen fredag. Jag har haft fredagskänsla sen i onsdags men nu är resten av världen ifatt också.
  Tvingade mig själv till SATS och körde ett gym-pass efter föreläsningen. Blivit uppmanad att utmana mig själv mer så självklart valde jag tyngre vikter än vanligt. Satan rent ut sagt vad det känns i kroppen nu. Helst av allt vill jag lägga mig ned och sova ett dygn. Vill inte ens tänka på hur det kommer kännas imorgon.
  Åt den godaste mat jag någonsin ätit till middag. Rostade rödbetor i ugnen och hade rökt makrill och keos till. Nya favoriten.


Ja, fortfarande isbergssallad.
L

4 - 3 till djurgården

Jag hoppar upp och ned i soffan. Knyter nävarna och skriker. Hade jag sett mig själv hade jag inte trott mina ögon. Denisus vill ha webcam på det. Kanske till nästa match. 
  Lycka att de vann.

L
  

Jag älskar Carro

Tillbaka till blond. Jag är så nöjd så nöjd så nöjd så nöjd. Måste lära mig att lita på Carro. Inte vara skitnervös så fort hon ska röra mitt hår.



L

It ain't enough

Fyller ipoden med ny musik. Har sjungit sönder stackarna på spårvagn 8 med Hästpojken. Nu byter jag.
  Billie the vision and the dancers. Fanfario. Mumford and sons. På önskelistan står Oh Laura.

L


Till tonfisk bör man helst ha ett musicerande vin

Årets första sommardag idag. Svettigt värre, särskilt i D's skor,  men det är så det ska vara. Skrev en tenta. Mysfikade på vårat Vanilj. Shoppade på Monki. Tränade bodypump. Promenerade i solen. Och nu är det dags för sallad.


Inget vin till tyvärr. Det hade gett för mycket guldkant på denna dag.
Och ja, det är isbergssallad. Skjut mig om ni vill dietistvänner.

L


När du tittar på dina båda tassar, behöver du bara bestämma dig för vilken som är den högra, sedan kan du vara säker på att den andra är den vänstra

Det är här jag vill vara. Inte yr av kaffe i en lägenhet för långt borta. Det är tentaångesten som talar. Nu lägger jag ned pluggandet för idag. Det får gå som det går. Nu hittar jag dit i alla fall. Med personlig guide.


Theadoft på flaska vill jag ha.

L

Astrid Lindgrens vimmerby

Där sagor blir mardrömmar?
  Vimmerbyborna har en egen syn på det här med Astrid Lindgren och hennes inflytande på staden.


Kunde inte låta bli att dokumentera detta när jag var ute och gick i helgen (i ett regnigt Vimmerby).

L

Hur underbart det skulle vara att ha en Riktig Hjärna, som kunde tala om saker och ting för en

Trött och jävlig. Fylld med kaffe.
  Tenta imorgon. På något ställe jag inte vet vart det ligger.

L

Sverige pussas och kramas

Idag pussas vi. All tentångest försvinner då.
  Samma hårfärg har vi visst också.



L

"Djurgården gör en fantastisk semifinalserie mot Linköping och vinner med 4-1 i matcher"

Så klart. Vem är förvånad?


Jag ska gifta mig med en av dem. Han vet bara inte om det än...

L


När man är en björn med en mycket liten hjärna och tänker ut saker, upptäcker man att en idé som verkade vara riktigt idéaktig inne i hjärnan, är annorlunda när den kommer ut i det fria och andra människor ser på.

Läste precis ett inlägg angående träning och vikter. Och som vanligt måste jag tycka annorlunda. Nog för att fysisk inaktivitet är riskfaktor för osteoporos senare i livet men att använda för tunga vikter ger väl ändå högre risk för benbrott(som osteoporos ju leder till)? De små silverhantlarna är mina vänner. Men kanske någon gång (om 40 år med tanke på att min träning går mer bakåt än framåt nu) att jag kommit så långt att det är dags för de tyngre mörkare vikterna. Då ska jag vifta med dem så att alla ser.

L


långfredagen i bilder

Avsaknad av intressanta händelser (har suttit med instuderingsfrågor hela dagen) gör att det blir ett inlägg med bilder från långfredagen.
  Jag har förövrigt ätit för många chokladägg.


Mickis, Linda och Thilda var alla på plats.


Sanna och Lena var där.


Olof och Carro battlar i MER-drickande.


Vem häver bäst egentligen?


Kex i ögat.


Olle var helt klart mest feminin.


Carro hade hålvanan. Mathilda låg inte långt efter.


Thea bjöd in sig själv.


Mickis hanterade pinnen som en Gud.


Djungeltelgrafen fck avsluta en väldigt trevlig kväll.

Nu blir det strax hockey. Och mer chokladägg.

L





vad man kan göra en söndag

Picknick vid Krön blev dagens höjdpunkt. Bredvid Guds hus slog vi oss ned. Det var vår i luften och en sädesärla sjöng för oss (tills Olle kastade en vindruva på honom). När kexen, osten, kaffet och Baileys'en var slut strosade vi, försökte springa som albatrossen och tittade på svanar.

 

 

 

L


"Ingen kan vara nere med en ballong!"

Min pyssliga sida löper amok. Den får inget utlopp på mina 27kvm(är det 27 jag har?!) så nu passar jag på inför fjäderfesten.
Sneak peak.

  


Att döma av innehållet i konsumkassen ska jag ha barnkalas.

L


RSS 2.0