Skrivkramp bokstavligt talat

Jag är så galet trött på att skriva nu. Mina fingrar värker som om jag hade RA och inte bara skrev om det. Bara 1 timme till sen är det dags för middag och sedan bodypump. Och resten av kvällen ska spenderas med att packa inför Vimmerby-tripp i helgen.
  Det var väl ungefär det jag hade att säga...



L


Bubbelroom

Ibland blir man glad. Som idag när kläderna jag skickat efter kom och var alldeles jättefina. Sen blir man mindre glad när man måste sätta sig och fortsätta läsa i Läkemedelsboken. Jag är lite trött nu. Är det så här att vara student?...hade glömt bort det efter ett halvår med bara slappa grupparbeten och lite halvseriösa föreläsningar emellanåt. Ge mig styrka.
  Nu: lungsjukdomar, immunologi och allergier.
  Sen: träning

Bubbleroom / H Cardigan Bubbleroom / H Topp
Fin fina

L

Hårångest

Färdig med renskrivningen från dagens föreläsning. Nu börjar paniken komma ifatt även mig, hur i hela världen ska vi hinna lära oss allt det här när den sista föreläsningen är samma vecka som tentan? (ingen inläsningstid alltså) Det brukar i och för sig alltid lösa sig men just nu känns det kärvt trots att jag "ligger i fas" med föreläsningarna. Skulle behöva 48-timmars dygn nu.
  Ångest över mitt hår har jag också fått. Gillar det som det är nu, men tycker kanske att det är lite för rött. Vill ha mörkare men samtidigt ljust. Kanske blondt igen? Fattar ni mitt dilemma? Köpte i alla fall ny toning men om den används eller inte återstår att se.
 
Ljus eller mörk?

L


En pizzabagare här bor i staden

Gårdagen blev mysig (efter massa seriöst plugg och färdigställd nomenklaturlista) och innehöll hemmagjord pizza med både champinjoner, soltorkade tomater, skinka och ananas sedan blev det naturgodis, Robinson och film (fantastic four och silverfisken).
  Plugg idag. Känns som att ju mer jag pluggar desto mer dyker upp som ska pluggas in. Men intressant är det. Förvånar mig att man fortfarande lever med tanke på all skit kroppen kan drabbas av. 
Ikväll tänke jag mig ett dubbelpass på SATS. Först Core och sedan bodypump. Upp till bevis om jag överlever.


Såhär jobbar en seriös pizzabagare

L

hilarious

Ställde klockan på 9.30 för att gå på bodypump idag. Vaknade kl8.45 och kände att nej fan vad segt, jag går och gymmar istället. Sagt och gjort. Det blev två timmar på gymmet med både trampmaskin, vikter och löpband. Oj vad fit jag känner mig. Det är sant (fast trött som satan). Nu ska jag gräva ner mig i Läkemedelsboken en stund. Sen vidare till M för att plugga lite till och ha lördagsmys. Det är kåthelg på kanal 5 (om ni missat det). Vi tycker att det är hilarious.
  Såg Rihanna hos Skavlan igår kväll. Jag vill också vara så cool.

L

Skålar i Körsbärste

Insåg att jag inte längre är van att sitta med huvudet böjt över en bok och samtidigt anteckna. Har värk i både nacken och högerarmen.
  Nu ska jag gå emot strömmen och se CSI Miami istället för Let's dance. Till det blir det körsbärste och fruktsallad på apelsin och äpple (med kanel).

L


En shot om dan' håller doktorn från stan

Än så länge har jag klarat mig fint utan symtom på maginfluensa (ta i trä). Det är roligt att höra om olika "huskurer", hittills har jag testat att äta rå vitlök och ta vodka-shot (med jämna mellanrum). Oavsett om det fungerar eller inte har jag ju haft kul under tiden...nej då så illa är det inte. Men fortsätter hålla tummarna för att jag inte blir sjuk. 
  Har precis tagit mig igenom blod, hjärta-kärl, nefrologi och endokrinologi i läkemedelsboken. Jag tänker satsa hårt på Lasses kommentar "LB ger ofta mycket goda översikter i början av varje kapitel, i terapirutor mm, men innehåller dessutom varierande mängder av mer speciell information om läkemedelsterapi som inte är helt relevant för denna översiktskurs". Annars kommer jag gå i exil i min säng.
  Nu lite renskrivning och sedan träning.

L

NutritionDay - Dagen då allt gick åt helvete

Tappade gröttallriken i golvet så det blev en snabbstädning innan jag rusade iväg till Sahlgrenska. Väl där tappar jag båda mina skinnvantar (någonstans, hittade dem aldrig igen, och ja det är jävlig sorgligt för de var dyra och nu måsta jag köpa nya). Irrar som en tok i korridorerna trots att jag har vägbeskrivning till avdelning 21. Inser att avdelning 21 gömmer sig bakom avdelning 34. Får höra av avdelning 34 att avdelning 21 har maginfluensa. Får sedan veta att vi måste vara på avdelning 21 trots att de har maginfluensa för "den vanliga personalen är ju där". Attackeras av maginfluensabakterier. Spritar spritar spritar. Genomför NutritionDay. Spritar spritar spritar. Går hem. Kastar alla kläder i tvättkorgen, duschar och tar en shot vodka (inga vitpepparkorn hemma). Nu alla kära bloggläsare håller vi tummarna för att jag inte får maginfluensa. För jag vill verkligen inte ha det igen. Får dödsångest av bara tanken på hur det var sist.

L


Morotsmuffins

Här är det efterfrågade receptet på morotsmuffins

Muffins
2 ägg
2dl socker
2dl mjöl
3dl grovt rivna morötter
1tsk bakpulver
1tsk bikarbonat
1tsk vaniljsocker
1tsk kanel

- sätt ugnen på 175 grader
- vispa ägg och socker vitt
- blanda samman de torra ingredienserna med socker-/äggvispet
- klicka smeten i muffinsformar
- grädda ca 15 - 20 minuter

Glasyr
100g philadelfiaost
60g margarin
2 - 3dl florsocker
2tsk vaniljsocker

- blanda samman och låt stå en stund i kylskåp innan det bres/spritsas på muffinsen



L

13,5h

Efter läkarbesöket igår somnade jag redan vid kl21.00. Vaknade idag kl10.30. Det är ett par timmar det. Men migränen är helt borta så det var kanske välbehövlig sömn trots allt. 
  Alla blodprover hade visat jättebra värden (Hb, kolesterol, blodtryck, hba1c m.m.), och jag blev lite extra lycklig när min doktor utbrast "men hur gör du för att det ska vara såhär bra?!". Sträckte på mig och kände att jag nog inte är en så stor dietisthycklare som jag får för mig ibland. Just nu är jag en studenthycklare istället tror jag, borde försöka ta mig igenom några fler sidor i Läkemedelsboken men jag orkar inte. Har ju faktiskt hela helgen på mig. Något som irriterar mig är att våra sidhänvisningar inte riktigt stämmer, i så fall missar vi ju massa text, samt får läsa halva sidor om vissa saker. Hur får han ihop det den där Lasse?
  Nu är det dags för omelett med färsk svamp och soltorkad tomat.

L

tur att andra håller koll åt mig

Vad bra att jag läst på fel föreläsning. Är ju väldigt förebered tills på måndag nu i alla fall. Blod pch njurar skulle det visst vara idag. Tar tag i det imorgon.
  Nu har jag ont i magen av migränmedicinen, ska ta mig lite fil och hoppas att det går över. Sen dags för besök hos doktorn.

L

vad jag inte har tid med - migrän

Jag känner att jag verkligen inte har råd att missa någon föreläsninga av den här kursen. Vad händer då? Vaknar mitt i natten och inser att jag har migrän. Tvingade mig upp när klockan ringde i alla fall men såg mig besegrad när jag inte ens klarade av att stå upprätt någon längre tid. Fan fan fan. Lyckades somna till slut, vaknade för ungefär en halvtimme sedan men det känns fortfarande som att någon glömt en kniv över mitt vänstra öga och hängt hjärnan i en liten tråd. Kontentan var att jag missade föreläsningen om endokrinologi och metabola sjukdomar. Ska försöka läsa ifatt nu. Fan fan fan.
  Ja jag är arg.

L


ibland får jag till det

Nu är jag äntligen klar med renskrivningen av dagens anteckningar. Det tar tid när man legat av sig. Den här kursen (sjukdomlära) känns spännande och riktigt intressant. Kände oss så coola när vi fick kursboken (ja vi fick en 800krs bok gratis!) och den såg ut som en tjock bibel. Äntligen lite seriöst pluggande igen (jmf med det halvår av flum vi haft) även om jag snart säkert kommer börja gnälla över hur stressad jag är så är det ändå såhär jag vill ha det.
  Statistiktentan var redan rättad och jag hade skrapat ihop hela 51 poäng av 53 möjliga. Det var ju helt okej...med tanke på att jag egentligen inte kan statistik...
  Nu ska jag kasta på mig kläderna och åka bort till M.

L


Lyckade muffins trots allt

Återbud efter återbud angående gårdagens filmkväll ledde till att det blev jag, robinson och två morotsmuffins. Inte helt fel.
  Hade mardröm inatt om att FBI var ute efter mig och min katt. Stackars kissen fick sitta i en skumtomtelåda med locket på för att de inte skulle hitta honom. Jag låste in mig i en garderob. Tolkning på detta? (vi blev faktiskt inte hittade)
  Hade tänkt ta en långpromenad nu på förmiddagen men idag har inte solen tittat fram än och därför tänker jag bädda ned mig med Joanne Harris "Kärlekens dårar" istället. Ikväll blir det bodypump och kanske att träffa M.
Imorgon börjar sjukdomläran och jag känner mig lite pepp på det. (påminn mig om hur pepp jag är när jag börjar gnälla om några dagar)



L

Las Mirjas

Vaknade lycklig efter en galet rolig inflyttingsfest hos M igår. Det spelades våghals, mystes i hög, åts choklad, skrattades, sjöngs och dansades på M's egna dansgolv. Kvällen citat kom vid följande händelse:


Johannes - "kan inte se ut som det är skönt, jag har en kille i röven."
M - "jag har tre!"

   

Idag har jag hittat en fin blomvas, handlat tre nya böcker, bakat morotsmuffins (bränt morotsmuffins) och bakat bröd. Nu återstår filmkväll.
  Det är inte helt fel att vara lite ledig.

L

She will be loved

It's not always rainbows and butterflies
It's compromise that moves us along,

Det känns lustigt att inte ha några måsten att göra. Tog lång sovmorgon idag innan det var dags för bodypump. Sedan fixade jag paketet som skulle till posten och hämtade andra paket (som jag glömt öppna inser jag nu, men det är bara kurslitteratur så de kan gärna ligga nedpackade ett tag till). Handlade även nya blommor så jag slipper se döden varje gång jag tittar mot fönstret. Kan stryka mycket från listan nu.
  Nu bokläsning medan tvätten blir klar och sedan ska jag försöka få mig själv att se vettig ut till inflyttningsfetsen ikväll. Jag kör stenhårt på "fake it 'til you make it". Jag och semperflaskan will be loved ikväll.

L

Vardagslyx


Firar att garderoben nu är organiserad igen, och att jag hittat massa kläder jag inte ens visste att jag hade. (ja det är te, med skummad mjölk och kanel)

L


To do

Nu är tentan äntligen gjord och det är dags att ta itu med min "att göra"-lista (skriven på väggtavlan med stora bokstäver). Detta är vad jag ska göra under vårat 3-dagarslov när jag inte tränar eller är på inflyttningsfest.

- vattna blommor
- rensa garderob (organisera)
- rensa lådor (organisera)
- städa badrum ren från grus
- städa lägenhet ren från grus
- hämta paket på posten
- lämna paket på posten
- köpa blommor
- köpa vas till blommor
- skaffa ett kuvert
- gå till Myrorna och leta böcker


Punkt ett är avklarad. Sen gick luften ur mig. Det blir American History X för min del ikväll. Resten kan allt vänta tills imorgon tycker jag.

L

Fryser inombords och utanpå

Nu får den här kylan ta och försvinna.
  Tog mig till SATS idag. Efter 30 minuter på löpbandet och lite styrketräning blev jag deprimerad och gick hem. Men det är ett framsteg att suget efter träning i alla fall tog mig dit överhuvudtaget. Imorgon kanske jag genomför ett helt pass. Tack alla ni som säger att det blir bättre snart. Jag vet att ni har rätt. Innerst inne vet jag det. För det brukar inte kännas såhär. Jag gillar ju livet i Göteborg. Egentligen.

L

Den eviga längtan

Det känns bara lite bättre den här gången. Det är de ensamma stunderna i lägenheten som får mig att vilja krypa ur mitt skinn och fly till familjen. Fan. Vet att det går över men jag vill att det ska vara över nu. Inte ens träning känns lockande.
  Har sett schema för de två kommande kurserna och det ser inte roligt ut tidsmässigt. Plugg en månad sen tenta. Plugg en månad till sen tenta. Åh vad jag är positiv just nu.

L

Fuldag

Tentaplugg gör mig ful. Jag känner verkligen fulheten smyga sig på när jag sitter på biblioteket med en gammal halsduk virad omkring mig (det är -10 grader ute, gissa hur varmt det är i ett gammalt stenhus då). Jag och katten tar priset som fulaste paret i stan. Han med halva huvudet rakat och jag med torr hy och äckligt hår. Det blir ansiktsmask för min del och antibiotikapasta för hans. Inte för att håret växer av det men infektionen över hans öga har gett med sig lite. Så vi kan sluta hata veterinären (och kalla honom vikarie). Han visste nog vad han gjorde trots allt. Han (veterinären) sa igår att "det är sååå lätt att ge antibiotikapastan, katter gillar den, den smakar kött!" Yeah right. Imorse hade jag rivsår över hela mig och den där jävla pastan var mer i min mun än i kattens. "Om det är svårt att ge honom sticker du bara ned sprutan i halsen och trycker ned det direkt" Yeah right. Sprutan är ju större än katten för tusan. Jag skulle också knipa ihop munnen hårt.
  Idag var det många kändisar på träningshuset. Kul att jag var extra ful då. Och att mina träningskläder stank svett. Och att det enda tidningen om fanns att läsa (crosstrainer utan tidning är döden) var Body.


En gammal bild får illustrera dagen känsla

L

Min skrutt

Fick åka akut till veterinären med min kisse idag. Svullnaden över ögat hade blivit mycket värre. Han sövdes och somnade i min famn. Sedan rakade, skar och karvade veterinären i honom. Jag satt på en stol och hyperventilerade, det gjorde ont i mig på riktigt.
  Nu är sitter han här med tratt på sig, vägrar ligga ned trots att han är helt slut. Varje gång han somnar ramlar han ihop men är lika snabbt uppe och sitter igen. Hoppas han vänjer sig snart. Antibiotika i 7 dagar och sedan hoppas vi att han blir bra. Min skrutt.



L

Fästmös

Satt och tittade på "Förnuft och känsla" med pappa och vi reagerade på ordet 'fästmös'. Säger man det högt för sig själv inser man hur konstigt det låter. Fästmös. Vad är det för något egentligen? (nej vi har inte alls satt in det i konstiga meningar och skrattat tills vi nästan kissat på oss) Förslag på ordförklaring till fästmös tack. 
  Annars är det bara väldigt kallt här. Snöar gör det också. Tog mig i kragen och satt på biblioteket och pluggade ett par timmar idag. Med Mickis förstås. Vi turades om med att säga "skitbok" och "jaha, men som att jag kommer ha användning av det". Sedan blev det träning och semletårta efter det. Precis vad dietisten rekommenderar.
  Semletårtan var egentligen till farfar (82 år och för tillfället med gipsad fot) men han hade inte tid att fika för han skulle iväg med en gubbkompis till skogen. Det är bra är det. Min 82-åriga gipsade farfar har mer liv än mig.

L


är det detta som är att pendla?

Tillbaka till Vimmerby idag. Hade tur med några kompisar till familjen som är i Göteborg idag och som hade plats i bilen hem. Det är detta som kallas att pendla. Packa väskan igen nu.
 
L

i need a bigger place

Det är redan dags att åka tillbaka till Göteborg. Om 3,5 h går bussen och innan dess måste jag försöka få igen resväskan på något magiskt sätt. Hur kan jag ha tre gånger så mycket med mig tillbaka än jag hade när jag åkte hit? Och vart ska allt få plats?
  Och ja jag har ångest. Ångest för att jag imorgon måste börja plugga. Ångest för att jag inte får sova med Spödd mer. Ångest för att jag kommer sakna alla massor som jag alltid gör när jag varit här en längre tid. Det är fan egentligen. Men om några dagar släpper det det vet jag. Ser fram emot att få vara hos M och D igen, mina små ljus.
  Hörs igen när jag är på plats i lägenheten (om inte varelserna i kylskåpet kidnappar mig).

L


Vill aldrig se en kinapuff mer i hela mitt liv

Gårdagen blev precis som jag önskade.
Middag för två och en halv (katten kulle ju också ha). Återupplevde våra yngre år genom att lyssna på Sailor Moon-intro på youtube. For runt i volokombin i natten (den jag är rädd för att köra). Åt morotskaka och kinapuffar tills vi kräktes. Undrade varför vi drar till oss konstiga människor. Gjorde dåliga spellistor på Spotify. Åt mer morotskaka. Fotade. Blev rädda för Madonnas ben. Skrev minnesvärda memon på mobilen. Planerade att se ut som Lay Gaga lagom till nästa nyår. Undrade vad MTV's problem var. Tittade på fyrverkerier.
Tack Mickis.
  Idag har jag bara tränat. Var helt ensam på träningshuset. Konstigt. Nu ska mamma försöka tona mitt hår igen, färgen har släppt där jag hade blonda slingor så enligt mig är jag rosa nu (men det är tydligen bara min uppfattning). Pratade med M, hon hade samma problem och tonade om sitt igår. Vi har köpt samma toning den här gången. Vad är oddsen för det? Håller tummarna för att håret sitter kvar och inte blir konstigt.

 

 

 

 

L


RSS 2.0