I'm in love with a fairytale

Det är så vackert här just nu att jag bara vill gråta. Eller så vill jag gråta för att jag inte orkar plugga mer, eller för att Edward är en fantasi...jag har inte bestämt mig än.
   Idag åkte jag till biblioteket vid 10. Det var en härlig morgon, speciellt då en ung mamma satte sin skitiga unge bredvid mig på spårvagnen och ungen spydde ut sin äckliga korvsmörgås på mina byxor och min väska. Då kände jag vilken härlig dag det skulle bli.
   (och som det trots allt blev)


Biblioteket vid handels (lunch här ute är inte fel, det väger nästan upp att man sitter inne större delen av dagen)


L

Vi två hela kvällen

Det blev många timmar i biblioteket idag. 9 till 15.30 och sen promenad hem och långpromenad efter det. Nu är det jag och Edward resten av kvällen.



L

Göteborg gör uppror

Det här mötte mig imorse när jag tog en flygtur i den tillfälliga stormen. Håller med den klottrande människan men kan inte låta bli att undra vem som skrivit detta. Jag har svårt att se en tjej med svart sprejfärg i bakfickan men samtidigt känns det som att killar inte tycker så. M hade en teori om en feminist.
   Undrar hur de tänker som faktiskt ser ut så här (för det är ju så många som är retuscherade till vardags) de måste ju ta illa upp stackarna...







Nu var jag ironisk.

L

Definition av "inte en man"

Helt plötsligt dök han upp i min inkorg och påstod att han var en man. Jag sa "du är hungrig, har strumaögon och går som en gay...och ditt hår sitter löst när du ror" men fan om jag inte föll lite för nyckelbenen trots allt.



Det är inte det här jag ska göra. Har livsmedelslagar att läsa och tvätt att hämta. Men ibland fastnar man helt enkelt. 

L

Dålig uppdatering

Ja det ÄR en dålig uppdatering, men bara för att det är tentaplugg som gäller just nu. Har inte så mycket roligt att berätta mer än att jag suttit på biblioteket vid handels istället för hemma (varför är det minusgrader i den byggnaden?). Det var allt.

L

Han dog...många gånger.

I helgen sprang R Göteborgsvarvet väldigt snabbt. Vi var stolta som höns M och jag. Bästa platserna hade vi också, med egen vakt och allt. Sen fick jag åka utanför stan och ta en annan buss in igen för att hamna på rätt sida avspärrningarna. Det tog 40 minuter att ta sig hem. I vanliga fall tar det 5. 



Igår testade jag att tillaga det kycklingrecept som min grupp ska ha imorgon under matlagningskursen. Det var en hel kyckling som grillades i ugnen. Jag hade en stektermometer men var övertygad om att den ljög för mig och att jag skulle bli matförgiftat (det finns vissa bieffekter av den här utbildningen, som killen på SATS sa "går du dietistutbildningen? Då kan du inte äta mycket!"). Jag letade fibrillt efter rött kött och blod. I slutet såg det hela ut som en sprängd kyckling istället för en grillad. Han dog många gånger den kycklingen.



Jag är stressad som fan inför tentan av den här kursen. Usch. Försöker tänka att det är sommar sen. Äntligen ledigt. Imorgon är det i alla fall det sista momentet, vår matlagningskurs. Det är D's födelsedag också. Vi ska inte sjunga. Här är en tease om vad som väntar.



L

Är jag sann?

Högg nyss, av misstag, mig själv i mungipan med en gaffel. Blodet sprutade och jag fick nästan panik. Fick flashbacks från mitt korta liv. Nej så illa var det inte men det blödde som fan. Lite hårdare och jag hade haft en piercing.

L

Done

Äntligen är vi klara med rapporten om varubedömning och sensorisk analys. Det tog sina timmar men vi gav oss fan på att vi skulle greja den idag och det gjorde vi. Ett whoho-ögonblick. Nu skriker magen efter mat och jag tänkte fixa till lite wokade grönsaker med pasta.
  Bara för att det är så vidrigt så kan jag berätta att jag gjort sensorisk analys av falukorv och köttbullar idag. Det fanns bland annat müsli, juice och digestivekex också men jag hamnar naturligtvis på falukorv och köttbullar. Usch. Slänger in en varning för Scan Gott liv-köttbullar sokm luktar OCH smakar ladugård (det tyckte 6 av 7 dietiststudenter i alla fall).

L

Näringsberäkna

Sliter mitt hår över den här näringsberäkningen. Problemet är att det är för mycket protein och alldeles för lite fett. Enligt mig är det utmärkt men så ska det tydligen inte vara. Jävla skitrecept. Någon som har tips på hur det blir mer fett? Har redan lagt till mjölk som måltidsdryck (fast det får det ju inte vara egentligen eftersom mjölk bara ska drickas till frukost och mellanmål på grund av att det hämmar järnupptaget).
  Ju mer jag läser livsmedelsvetenskapen desto mer intressant blir det men trots detta så somnar jag hela tiden när jag ska läsa. Det är inte min grej, vill antecka. Imorgon måste jag fixa ett nytt block och i alla fall anteckna lite (så jag håller mig vaken). Det är verkligen inte tråkigt...blir bara så trött.
  Imorgon ska vi ha sista biokemi-labben och sedan skriva klart labbrapporten och äntligen(!) få den ur världen. Nu blir det promenad.

L

Ett sånt där inlägg

Tyvärr blir det här ett sånt där inlägg som MMA ser ner på. Det gör jag med i och för sig men känner att jag för D's skull måste ha ett nytt inlägg.
  Trots att jag testade mammas sovmask för extra mörker vaknade jag klockan 8. Tänkte att "va fasen, kan väl lika gärna gå upp då" och tog en morgonpromenad, till Qvidingsgatan och hem igen, i blåsten. Myste sedan till det med en kopp snabbkaffe och livsmedelskunskap. Självklart hann jag knappt börja läsa om hur man bäst mörar en köttbit förän någon idiot i huset drog igång musik så väggarna skakade. Kommer för all framtid associera mörning med "I'm a barbie-girl" (mmm, det är DEN sortens musik).
  Tog en paus och städade lite och nu sitter jag här. Ska fortsätta plugga snart. Alldeles snart.

L

ljudet av tassar

Vaknade imorse av vad jag trodde var Thea som gick runt på parkettgolvet. Förvånat satte jag mig upp i sängen och insåg till min besvikelse att det som lät som tassar, med lite för långa klor, i själva verket var regn som slog mot fönsterbläcken. Blev lite varm om hjärtat ett tag där...
  Nu lyser solen igen och det är fint "försommarväder". M och D har varit här och vi har analyserat "Niklas mat" samt förberet inför bakningen imorgon. Mitt kylskåp har aldrig varit så här fullt.


Kom och gå på mitt golv (Thea till höger)


L

Redan 16

Insåg precis att klockan är 16 redan. Jaja, så går det när man vaknar vid 11 (som vanligt efter att jag kommit tillbaka till Göteborg vill jag sova bort hem-längtan-depressionen som sätter in). Har i alla fall hittat en hel del kycklingfakta, beställt broschyrer och bestämt mig för ett recept (svenskt blev det) jag vill ha till matlagningskursen.
  Nu ska jag skriva klart fisk och skaldjurhäftet och sedan laga mat. Spagetti och köttfärssås. Kanske Friskis ikväll,...eller promenad. Får se vad klockan hinner bli.

L

SolarSolarSolar

Om det fortsätter vara sånt här väder kommer min vistelse i Vimmerby bestå av 80 % i solstol (halvsovandes), 19 % umgänge med familjen inklusive Mickis (men hon räknas ju nästan dit faktiskt) och 1 % plugg. Bra upplägg eller hur?
  Nu är det dusch, grillning, kvällspromenad och film att se fram emot.

L


RSS 2.0