Själen får inte vara glad 7 dagar i veckan. Men lura den gärna.

Idag har representanter från mjölkfrämjandet föreläst och även lagat mat med oss. Det var lite vinklat, lite intressant, lite roligt och lite gott. Fokus låg på hur bra det är med mjölkprodukter men även hur man kan byta ut mjölkbaserade livsmedel mot lättare alternativ. Vi gjorde sensoriska analyser av bland annat crème fraiche, lätt crème fraiche, matyogurt, mellangrädde, smör, kesella, kesella lätt etc. Att stoppa en ren smörklick i munnen var väl inte det fräschaste direkt och hur analyserar man den smaken? Hmm,...smakar smör?
  Det lagades "maträtter" med olika alternativ av de föregående livsmedlen och vi jämförde smaker och gissade vilket av dem det var i maträtten. Inte varje dag man får äta chokladmousse (en av "maträtterna") för en god sak.
  Idag kom mina kort hem så nu är albumet lite tyngre.



L
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0